Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarponekrémmel

Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarponekrémmel
Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarponekrémmel
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először rémisztő a sok hozzávaló, de egy végtelenül egyszerű recept. És nem mellesleg nagyon ízletes desszert. 

hozzávalók / 8 adag

tészta

mascaponekrém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a répát és az almát megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. A mandulát és a zabpelyhet finomra aprítjuk, majd összekeverjük a sütőporos liszttel, cukorral, a fűszerekkel, narancshéjjal, végül a répás, almás reszeléket is beleforgatjuk.
  2. A tojásokat habverővel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, és azzal is jó habosra keverjük. A tojásos masszát óvatosan belecsorgatjuk a lisztes keverékbe, és alaposan összedolgozzuk, elkeverjük. Viszonylag folyós, ragacsos masszát kapunk.
  3. A keveréket margarinozott, lisztezett (zabliszt) 24-26 cm-es kerek tortaformába vagy gyümölcstorta-formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a tejszínt a habfixálóval habbá verjük. A mascarponét elkeverjük a cukorral, 1 tk fahéjjal, a narancs levével, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt is.
  5. A krémet a teljesen kihűlt tészta tetejére simítjuk, fahéjjal meghintve tálaljuk. Díszítésként reszelt sárgarépát is használok, így még látványosabb lesz az elkészült torta.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 1 404
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BBetti

Mióta szakács: 2018.03.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabos répatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

627
zabpehelyliszt 5 dkg
zabpehely 8 dkg
mandula 10 dkg
sárgarépa 15 kis db
alma 5 közepes db
barna cukor 12 dkg
sütőpor 2 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
gyömbérpor 2 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
tojás 2 db
narancshéj 2 teáskanál
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 2 csomag
barna cukor 5 dkg
narancslé 1 narancsból nyert
fahéj 1 teáskanál