Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes-sárgarépás lángos

Zabpelyhes-sárgarépás lángos
Zabpelyhes-sárgarépás lángos
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életmódváltás történt a családunkban. Próbálunk több zöldséget-gyümölcsöt fogyasztani, és a búzalisztet elhagyni.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Élesztőt 1 dl tejben, csipet cukorral megkelesztjük.
  2. Liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a főtt áttört burgonyát, sót, megpucolt, lereszelt sárgarépát, 1 ek olajat, langyos tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk.
  3. Tetejét liszttel megszórjuk, meleg helyen kelesztjük.
  4. Amikor a tészta duplájára kelt, liszttel megszórt munkafelületre borítjuk.
  5. Tenyérnyi darabokra vágjuk, kihúzkodjuk a tészta széleit, és forró olajban kisütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 764
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséglángos, burgonyás-répás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

700
finomliszt 30 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 1 dl
cukor 1 csipet
zabpehelyliszt 10 dkg
burgonya 2 db
napraforgó olaj 1 ek
1 tk
sárgarépa 3 közepes db