Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes torta vaníliakrémmel

Zabpelyhes torta vaníliakrémmel
Zabpelyhes torta vaníliakrémmel
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapra készült a torta. Régóta kerestem zabpelyhes torta receptet, majd miután megtaláltam, rögtön átalakítottam az aktuális igények szerint.

Az eredeti receptben rengeteg cukor van, de így csökkentett mennyiségben nagyon finom.

Ha leves az alma, akkor nyomkodjuk ki.

Ez a tészta tömöttebb a sima piskóta tésztánál, és nem is olyan vastag, azonban laktatóbb, és nem érezni ki a zabpelyhet.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A forró vízben elkeverjük a zabpelyhet, és állni hagyjuk 10 percig, közben előmelegítjük a sütőt.
  2. A lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a reszelt almát összekeverjük egy tálban.
  3. Ha letelt a 10 perc, a zabpehellyel elkeverjük a cukrot, a vajat, majd a tojást is. Ezt a zabpelyhes masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  4. A tésztánkat beleöntjük a zsírozott-lisztezett formánkba, és megsütjük. (tűpróba)
  5. Ha megsült a tésztánk, 15 percig a formában hagyjuk, majd utána óvatosan, de határozottan rácsra borítva hűtjük ki teljesen.
  6. A pudingot az előírás szerint készítjük, de annyi különbséggel, hogy a tejbe elkeverünk 2 tojást is, és így főzzük a pudingot.
  7. Kihűtjük a pudingot, és közben a vajat/margarint a cukorral/édesítővel habosra keverjük.
  8. Ha kihűlt a puding, apránként hozzákeverjük robotgéppel a habos margarinhoz, majd ízesíthetjük még aromával.
  9. A tésztánkat félbevágjuk, és a krém felével megtöltjük.
  10. A maradék krémet bevonásra, és díszítésre használjuk. Tetszés szerint kidíszítjük a tortánkat.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 362
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás-zabpehely torta, zabpelyhes-vaníliás torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

459
zabpehely 15 dkg
víz 3.5 dl
cukor 12 dkg
vaj 12 dkg
tojás 2 db
finomliszt 18 dkg
szódabikarbóna 1 tk
alma 1 db
fahéj 1 tk
vaníliás pudingpor 1 csomag
tojás 2 db
tej 4 dl
vaj 20 dkg
cukor 3 ek
vaníliaaroma 2 csepp
disznózsír 0.5 ek
finomliszt 1 evőkanál
marcipán 10 dkg
kókuszreszelék 2 g
ételfesték 4 csepp