Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes zöldborsófasírt

Zabpelyhes zöldborsófasírt
Zabpelyhes zöldborsófasírt
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hús nélkül is lehet finom fasírtot sütni. Íme egy recept, ami zabpehellyel, zöldborsóval és sajttal készült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót puhára főzzük, lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük (nem pépesre).
  2. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Jól összekeverjük, ízesítjük, és végül hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot is. (Ha szükséges, szórjunk hozzá zsemlemorzsát.) Jól formálható masszát kell kapjunk. Hűtőbe téve legalább félóráig pihentetjük.
  3. Vizes kézzel gombócokat gömbölyítünk és meghempergetjük zsemlemorzsában.
  4. Forró, bő olajban kisütjük a fasírtokat.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 35 422
elküldve: 6
receptkönyvben: 627
elkészítve: 32/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsófasírt zabpehellyel, zöldségfasírt zöldborsóból

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szmarti
szmarti / szmarti Sat, 2017-05-06 11:24

Nagyszerű recept! Ballagás utáni családi összejövetelen, vega családtag kedvéért alternatív fogásként készítettem el, de végül a húsevők is jóízűen fogyasztották! Köszönet a feltöltésért!

472
zöldborsó 50 dkg
zabpehely 20 dkg
sajt 15 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor