Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zacskós csirke

Zacskós csirke
Zacskós csirke
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirke elkészítésének diétás változata, külön zsiradékot nem kell hozzáadni, a főétel és a köret egyben sül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a zöldségeket: a padlizsánt vastag karikára vágjuk, a kápiát hosszában negyedeljük, a fokhagymát gerezdekre szedjük, a többit egyben hagyjuk.
  2. A húst bedörzsöljük sóval, majd mindent kétfelé osztva (a kömény és a paprika kivételével) egy-egy sütőzacskóba pakoljuk, majd a szárított zöldfűszerekkel a zacskó tartalmát megszórjuk.
  3. A mellékelt összehúzó fóliával lezárjuk a tasakokat, majd tepsibe fektetjük egymás mellé mindkettőt.
  4. A zacskót pár helyen megszurkáljuk.
  5. 180 fokos sütőben sütjük 40 percig, ezalatt a zacskó felfújódik a gőztől, a benne lévő dolgok megpárolódnak.
  6. Felvágjuk a tasakok közepét hosszában és kinyitva még kb. 30 percig pirítjuk.
  7. Ebben a fázisban szórjuk a húsra a pirospaprikát és a köményt. Egyszer-kétszer saját szaftjával meglocsoljuk pirítás közben.
  8. Amikor csirke már szép színt kap: elkészült, tálalhatjuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 23 497
elküldve: 2
receptkönyvben: 337
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zacskóban sült zöldséges csirke, zöldségekkel sült zacskós csirke

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gigi256
gigi256 Sat, 2012-03-03 15:31

Nagyon jól néz ki. Meg fogom sütni. Azért szeretném megkérdezni: -Mi az a kápia paprika?Lehet,hogy ismerem,csak nem ezen a néven. Köszi szépen.

tetej
Tetej / tetej Sun, 2011-04-10 09:57

Elnézést, hogy beleszólok. A zacskóra is rá van írva, hogy tűvel megkel szurkálni.Vagy a két sarkát egy kicsit levágni.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sun, 2011-01-30 19:36

Eszter, köszönöm a megerősítést. Elég vizuális vagyok, el tudom képzelni azt a balesetet. Éva

jarfaseszter
hadassa / jarfaseszter Sun, 2011-01-30 18:05

az 1-2 lyuk hasznos lehet(pl fogpiszkaloval kiszurni)... nekem mar robbant szet a kezemben zacsko es addig nagyon sokaig egyetlen eggyel sem volt gond

kh
Jahin / kh Sun, 2011-04-10 10:13

Igazatok van,engem idáig nem foglalkoztatott a probléma,mert beteszem a sütőbe utána hozzá sem nyúlok,sütés közben egyszer kihúzom és felvágom a zacskót természetesen sütőkesztyűben. Biztonsági okokból bele fogom írni ,de egyelőre nem működik a szerkesztés funkció a receptnél.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sun, 2011-01-30 13:58

Kedves Hajni! Zacskózás után Te nem szoktál 1-2 lyukat ejteni? (Még a kukta fazéknak is van szelepe.)
Teljesen lezárva még nem használtam a zacskót. Szia: Éva

kh
Jahin / kh Sun, 2011-01-30 15:17

Szia Éva,megmondom őszintén nem szoktam....:-))A kuktán azért van biztonsági szelep, nehogy veszélyesen megnövekedjen a belső nyomás...fizika óra emlékképeim szerint.
Gondolom,hogy szétcsattanna a zacskó,ha nem bírná a kiképzést,eddig bírta....:-)Üdv:Hajni

421
csirkecomb 4 db
padlizsán 2 kis db
sárgarépa 8 kis db
sonkahagyma 8 db
kápia paprika 2 db
fokhagyma 8 gerezd
oregánó 2 kk
bazsalikom 1 teáskanál
rozmaring 1 teáskanál
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint