Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zakuszka tartósítószer nélkül

Zakuszka tartósítószer nélkül
Zakuszka tartósítószer nélkül
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom egyik kedvence a zakuszka. Többféle változata közül mi ezt szeretjük, nálunk a padlizsán minden formába csúcslistás. Kenhető pirítósra, barna kenyérre, melegszendvics alapnak, pácolt sült húsok tetejére is kiváló.

hozzávalók / 4 adag

11 db 2,2 dl-es üveghez

ajánlat

A nyári hónapokban minden esetben a paprikát és a padlizsánt kizárólag grillrácson, faszénen szabadban készítem, így megkapjuk azt az enyhe füstös ízt, ami még pikánsabbá teszi zakuszkánkat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsos pritamint megmossuk, kettévágjuk kicsumázzuk, a magokat eltávolítjuk, a padlizsánt szintén kétfelé, levágjuk a zöld részeit.
  2. Előmelegített sütőbe tesszük, amikor az egyik felük jól megpuhult, megsült, megfordítjuk. Csak a padlizsánt és a pritaminpaprikát sütjük meg.
  3. Ha kész, érdemes a paprikát sütőzacskóba tenni, hagyjuk egy kicsit párolódni, így könnyen elválik a héja. A tojásgyümölcsöt könnyű sült állapotában megpucolni.
  4. Közben a hagymát apróra vágjuk, és a meghámzott nyers fehér paprikával, amit szintén apró kockákra vágtunk, olajon megdinszteljük.
  5. A sült hozzávalókat botmixerrel kissé darabosra turmixoljuk.
  6. Majd összeöntjük a paprikás hagymához, felöntjük paradicsomlével, kevés olajjal, sóval, borssal fűszerezzük, majd kap egy gyors összefőzést.
  7. Ha kihűlt, tisztára mosott üvegekbe töltjük, csavaros fémkupakokkal légmentesen lezárjuk.
  8. Befőzőautomatába tesszük, és 90 fokon 30 percig kidunsztoljuk.
  9. Ha végzett a gép, tehetjük egyből a polcokra. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 42x32x5.5 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 352
elküldve: 16
receptkönyvben: 519
elkészítve: 12/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Csak Természetesen

Mióta szakács: 2012.02.29.
23 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
konyha: erdélyi
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: befőttek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, befőtt, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, zakuszka, paradicsomos zöldségkrém

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisakata
Terézke / kisakata Thu, 2013-09-19 16:43

Ezt másoltam ki a befőzóautomata használati utasításából, ha belegondolok én nem csinálok semmit sem másként mint hagyományos módon. Van egy nagy átmérőjű fazekam, abba kétsorban üvegeket rakok, bele 2/3-ad részig vizet, rá a fedőt és felrakom a gázra. Annyi csak a különbség, hogy megnézem, hogy gyöngyözik e már, és időben elzárom a gázt. Amikor kihült kiszedem és passz. Persze, ha valakinek van pénze rá vegye és használja egészséggel !

A befõzés munkafolyamata:
A hagyományos csavaros kupakkal ellátott befõttes üvegeket jó alaposan elmossuk, majd a szintén alaposan megmosott gyümölcsöket nyersen, hidegen az üvegekbe helyezzük. A megszokott ízek eléréséhez szükséges cukormennyiséget közvetlenül a gyümölcs tetejére szórjuk, hideg csapvízzel felengedjük, majd a csavaros kupakkal légmentesen lezárjuk. Mindig vitaminban gazdag, érett gyümölcsöket válasszunk, nem fog szétfõni vagy megpuhulni.
Mivel édes, zamatos gyümölcsök kerülnek az üvegekbe, így lehetõség van kevesebb cukor használatára is. Cukor helyett mézet, gyümölcscukrot (fruktóz), szõlõcukrot (dextróz), édesítõszert is használhatunk, vagy akár teljesen natúr állapotban is tartósíthatunk, így cukorbetegek is fogyaszthatják!
A zöldségféléket szintén nyersen, kevés só (ízlés szerint) és víz hozzáadása után dunsztolhatjuk az automatában, melyek ezután elõfõzött állapotba kerülnek.
A savanyúságok esetében az elkészített és ízesített hideg levet öntjük a zöldségekre. Jódozott sót ne használjunk, mert megpuhulhat és elszínezõdhet tõle a zöldség!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Wed, 2013-09-18 19:21

Ma megnéztem a befőző automata árát, "Bizony mondom néktek" lányok ezt nem sok családos anyuka tudja kifizetni, a nyugdíjas nagymama, meg még úgy sem. Már 50 éve hagyományosan főzöm be a télre valót, valószínű, hogy így is fog maradni. Minden évben paradicsomból 30 üveg, lekvár 60, kompótok 25-30. Az egész család: fiaim unokáim, és a menyem. 8 fő. A kamaszok annyit esznek amennyit látnak!!!!
Nem vagyok maradi, de ezt csak kevesen engedhetik meg maguknak.

Bihary Livia
Bihary Livia Wed, 2013-08-14 13:35

Kedves mindenki!Nekem is van befőzőautomatám, előzőleg és is ilyen "földhöz ragdt" voltam ,ma már nem cserélném el semmivel, áldom az eszem hogy megvettem, és azt is aki kitalálta!Persze e gép nélkül is lehet befőzni meg dunsztolni, nekem nagy segítség mivel egy óriási kertet kell bespájzolnom, nincs gőz, pufogtatás.Először talán arról kéne véleményt alkotni mindenkinek amit már próbált!Van egy mondás:Kinek a pap kinek a papné!Tájékozódni kellene milyen sokoldalú! Űdv: Livia egyébként örülök hogy megtaláltam a fenti recepteket! :)!

pinkfog
pinkfog Fri, 2012-09-14 12:51

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Bár én nem tartósítószer nélkül csináltam a zakuszkát, hanem a tetejére szórtam egy leheletnyi Na-benzoátot, utána száraz dunsztba tettem. Egy üveg már el is fogyott, isteni lett. Tegnap felbontottam egy újabbat, és annak érdekes íze volt, és olyan kis levegős rétegek keletkeztek benne, olyan járatfélék. Elkezdett romlani? Vagy miért ilyen? Én eddig csak gyors fogyasztásra csináltam zakuszkát, ez az első eltevésem, de most el is ment tőle a kedvem. Mit csináljak vele? Nem érzem romlottnak, lehet, hogy elkezdett erjedni vagy nem tudom... Köszi a válaszokat. Üdv. Erika

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 Fri, 2012-09-14 21:25

Kedves pinkfog!

A zakuszka üvegbe töltésénél én többször megveregetem az üveg alját, így elkerülhető, hogy légbuborékok maradjanak az üvegekbe.Szerintem,ha nem is romlott meg, idővel a tartósítószer egyre jobban átjárja az üveg tartalmát, és megváltoztatja az ízét.
Ezért nagyon hálás a befőzőautomata, mert mindennek megmarad az íze és a zamata tartósítószer nélkül és biztos, hogy semmi nem romlik meg. Még soha nem veszett kárba a munkám.
Esetleg még a kupakok is árulkodóak lehetnek, lehet, hogy nem zárnak jól??

Üdv. Csak Természetesen

jucus60
jucus60 Mon, 2012-09-10 14:48

Kedves Csak Természetesen!

Elkészítettem ezt a zakuszkát a recept alapján, csak én fokhagymát is tettem bele. Nagyon finom lett, köszönet a receptért!
Féléve én is boldog befőzőautomata-tulajdonos vagyok, azóta állandóan befőzök, mert annyira szeretem és annyi sikerélményt ad. Soha nem volt ennyi befőttem, savanyúságom, zöldségem, sőt készételem ezelőtt. Hihetetlen egyszerű vele a befőzés, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Üdv: Jucus

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 Mon, 2012-09-10 21:33

Kedves jucus60!

Nagyon örülök, hogy ízlett, legközelebb kipróbálom fokhagymával.
A befőzésekkel én is így vagyok, befőzőautomatával minden nagyon egyszerű a kényelemről nem is beszélve. Én is szárnyakat kaptam amióta használom és különösen nagy öröm, hogy egészségesen tudok mindent elkészíteni a családom számára.

Üdv. Csak Természetesen

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-07-26 08:27

Mi az, ami macerás a dunsztolásban? Csak be kell tenni forrón az üvegbe és be a takarók közé. Aztán a többi megy magától, nem kell vele csinálni semmit, és még tartósító sem kell. A semmit sem csinálásban mi tart éjszakákon keresztül?

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 Sun, 2012-07-29 23:31

Kedves Tmea!

Te nagyon ügyes vagy, nekem soha nem tűnt ilyen egyszerűnek a befőzés, mint ahogy leírtad, csak amióta befőzőautomatát használok. Annyi a különbség a módszereink között, hogy én nem forrón rakom az üvegekbe a zöldségeket, gyümölcsöket, savanyúságokat, így ropogósak maradnak és nem csak tartósítószert nem használok, hanem a színűk megőrzése érdekében sem kell vegyi anyag. Egyetlen percet sem töltök dunsztolással mert a gép elvégzi és száraz dunsztba sem rakom az üvegeket. A zakuszkát sem forralom mielőtt az üvegekbe tenném, a vitaminok jobban megmaradnak így. Én már biztos nem változtatok, számomra így a legegyszerűbb.
További jó befőzéseket neked is.

Üdv. Csak Természetesen

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-07-30 09:07

Ez nem az én találmányom, hanem nagyanyáink és dédanyáink is így tettek el minden lekvárt és befőttet. Én spéci a 3 éve 90 évesen meghalt nagymamámtól tanultam, hogy mindent így kell eltenni. Forrón be az üvegbe, be a takarók közé és kész. Pofon egyszerű, és pillanatok alatt kész. Én is így teszek el mindent már évek óta és még soha nem volt vele semmi gond, ehhez nem kell különösebb tudomány, sem semmiféle modern szerkentyű, vagy vegyi anyag. A sóskának és a padlizsánkrémnek pedig olajat vagy zsírt kell tenni a tetejére és ugyanúgy megmarad.
Igazán mindenki úgy csinál mindent, ahogy neki jól esik, én csak arra lettem volna kíváncsi, hogy szerinted mi olyan bonyolult ebben, hogy - mint ahogy írtad - éjszakákon át tart a dunsztolás.
Minden jót, és finomat!
Tímea

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 Mon, 2012-07-30 23:23

Kedves Tmea!

Valószínű, hogy nekünk nem ugyan az a fontos ételeink elkészítésénél. Én soha nem tennék olajat vagy zsírt a zakuszka és a sóska tetejére, ha nélküle is megoldhatom, de a félérett őszibarackokat sem főzném, hanem inkább a napérlelte barackokat teszem nyersen az üvegbe. Semmi kifogásom a nagymama módszere ellen, én is ismerem a hagyományokat, de nekem nem sikerült soha aranysárga barackot elrakni, citromsavazás és tartósítószer nélkül. A munkahelyről hazatérve dunsztolgattam este 6 után, hogy értsd, és egyszerre nagyobb mennyiségben. Nem annyira éreztem semmit csinálásnak:( ezzel talán nem egyedül vagyok.
Most belerakom nyersen meghámozva az őszibarackokat az üvegekbe, egyszerre 18-at teszek a befőzőautomatába és elindítom a programot. Nekem ez jelenti a semmit csinálást:)))
Modernnek nem annyira nevezném, több mint 30 éve létezik.
Teljesen igazad van, mindenki úgy csinál mindent, ahogy neki jól esik. Én azért szeretek tanulni másoktól, vagy ha eltérő az ízlésünk akkor nem firtatom miért,továbbállok van még "egy pár" recept ami közül biztos megtalálom a nekem tetszőt.

Üdv. Csak Természetesen

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2012-07-31 08:22

Teljesen mindegy a végeredmény szempontjából, hogy először rakod a gyümölcsöt és a vizet meg a cukrot az üvegbe és utána kívülről melegítve kezdődik a hőkezelés, vagy pedig már melegen rakod az üvegbe és aztán kívülről hűl le magától. A cukor és a hőkezelés az, ami tartósít. Nem kell főzni a gyümölcsöt egyik eljárásnál sem. Valószínű, hogy ha ipari mennyiséget teszel el, akkor kényelmesebb ez a szerkentyű, de én 5-6 üvegnél többet nem főzök be semmiből és ehhez a mennyiséghez nekem tökéletes a hagyományos módszer.
Igazán még mindig nem értem, hogy mi az, ami neked sokáig tartott benne, de úgy látom, erre nem is szeretnél válaszolni, csak azt vagy hajlandó elárulni, hogy órákig dunsztolgattál, de hogy ez nálad mit jelentett konkrétan, hogy ilyen sokáig tartott, az még mindig nem derült ki.

Sancho
Sancho Sun, 2012-09-16 14:39

Teljesen egyetértek! A főzőgép egy kitalált, eladható valami.

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 Tue, 2012-07-31 15:31

Kedves Tmea!

Mivel nem ismered a befőzőautomatával történő befőzés előnyeit, valószínű, hogy nem is fogod megérteni a két módszer közötti óriási különbséget. Szerintem én válaszoltam a kérdésedre, sajnálom ha nem érted, vagy nem akarod érteni. Nem teszek el ipari mennyiséget, de egy 4 tagú családnak az 5-6 üvegnyi, nem nagy mennyiség. Ugye érted? Ha mégis érdekel, a www.befozoautomata.hu oldalon utána olvasva, talán megérted, és akkor van értelme írogatnunk.

Üdv. Csak Természetesen

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-05-31 08:06

Kedves kobot1961!

A válasszal teljesen egyetértek, és igaz, a vélemény is.:-))
A gondom nekem a géppel kapcsolatban, az egyszerre kiadott ára, -ami nagyon jól tudom, hogy bejön, megtérül, sőt!!!, többet nyerek rajta, ha nincs semmi műdolog a zöldségek és gyümölcsök elkészítése során, berakásakor.:-))))))
A gép tutira jónak kell hogy legyen, elvileg német márka, német minőség, és a gyakorlat, azaz a tapasztalat ezer szónál is többet ér, és ez a tapasztalat a konyhában már ott van , akinek ilyen gépe van.
Várom az iskola végét, vakációt!! , (rengeteg plusz költséggel járnak még most a gyerekek :-) ), igaz, kissé néhány termékkel lemaradva, de megveszem a gépet, és szeretném ily módon eltenni a következő zöldség és gyümölcs szezon termékeit.:-))
Nem jó éjszakába nyúlóan befőzni! :-)

Szép napot és kellemes hétvégi időtöltést kívánok!

Éva-Anyóca

Sancho
Sancho Sun, 2012-09-16 14:30

Éva, kedves, részben egyetértek! De a befőzést, eltevést, na meg a főzést sose bíznám egy gépre. Bármilyen is legyen. Tőlem legyen német, USA, vagy "kici oco", nem kell. Jobb a hagyományos.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-27 01:10

Kedves Csak Természetesen!

Én is pénteken láttam meg a befőzőautomatáról egy rövid cikket, valamint a fent leírt internetes elérési lehetőséget a Vidék íze c. főzős újság júniusi számában.
Nagyon jónak látom, és aki ezzel szeretné készíteni, had tegye meg, aki a hagyományoshoz szokott, ő meg azzal a módszerrel tegye el zöldségeit, szószait, lekvárjait, gyümölcseit.:-)

Azért mert valami régi és bevált, nem biztos, hogy rossz.:-))
De az újat is meg kell nézni, és ha sok minden szól mellette, nem kell leszólni, hanem esetleg még ki is próbálni. De minden esetre, a másikat ezért, hogy van ilyen gépe és használja, nem szabad megszólni. :-)
Jelen pillanatban én is gondolkodom, hogy be kellene szereznem egy ilyen gépet, most az ára még akciós is! :-))
Házhoz szállítása ingyenes! :-)
Ebben a gépben végzi a háziasszony, a teli üvegek dunsztolását mindenféle hozzáadott tartósítószer nélkül, legyen zöldség, gyümölcs.:-) Nagy szó ez azoknál, akik az ilyen hozzáadott anyagokra pld. szalicil, netán érzékenyek.
Megéri a gépnek utána nézni.

Minden esetre a lényeg, akár hagyományos, akár gépi úton, de mindenki a saját módszere alapján eltett csodákról írjon, és nem szabad ezért mást megbántani.
Szép pünkösdi hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 Wed, 2012-05-30 23:56

Kedves gregoreva!

Valóban nem szabad elzárkózni az újdonságoktól, érdemes átgondolni, hogy hasznos lehet-e a számunkra. Bár az automata olyan régen létezik, hogy ha nem működne jól, akkor már nem gyártanák szerintem.
Nagyon fontos, hogy minél több házi készítésű ételt fogyasszunk, mert így elkerülhetjük az ízfokozókat, térfogatnövelőket, tartósítószereket....stb. Elméletben ezt tudjuk, de a gyakorlati kivitelezése mindig nehezebb. A napi munka, gyerekek, háztartás mellett, még a befőzések is, a gyümölcs pedig ha megérett, nem várhat. Sokszor dunsztoltam munka után éjszakába nyúlóan mint mindenki más és még tartósítószert is használtam.
Ekkor döntöttem a befőzőautomata mellett ami jelentősen megkönnyíti a befőzés legmacerásabb részét, a dunsztolást. Ennek már 7 éve, sajnos, hogy nem hamarabb ismertem meg az automatát. Amióta használom alig várom a befőzéseket, ráadásul tartósítószert sem kell használni, így a családom egészségét is óvom.
A befőzőautomata nagyon szuper, negatív vélemény eddig még csak attól hallottam aki nem ismeri, nem használja. Találgatni lehet az ismeretlenről, de ezzel nem sokat segítünk egymásnak.

Csak ajánlani tudom, mert én 7 éve használom !!

Üdv. Csak Természetesen

mataka
mataka Mon, 2012-04-30 13:32

A 4. pontban az áll: meghámozott nyers fehér paprika. Elnézest kérek: hogy lehet meghámozni sütés nélkül? erre kérnék feleletet. Erdélyi vagyok sokszor föztem zakuszkát de soha még fehér paprikából. A recept nagyon tetszik kipróbálnám a fehér paprikával is. Köszönöm a választ

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 Thu, 2012-05-03 23:48

Kedves mataka!

Rengeteg Zakuszka recept kering az interneten, nehéz eldönteni melyiket is készítsük el. Ez a recept pont a fehér paprikától pikáns, mi nagyon szeretjük így. A paprikát nagyon könnyen meghámoztam. Létezik olyan hámozó is, amivel akár a paprikát, a puha húsú paradicsomot, őszibarackot,kivit stb. meg lehet vékonyan hámozni. Teljesen úgy néz ki mint a burgonya hámozó, csak az éle más, ez recés. Én a www.befozoautomata.hu oldalról rendeltem, sok hasznos dolog van ott ami a befőzéshez kell. Nézd meg a webáruházba , szerintem nagyon praktikus.

Üdv. Csak Természetesen

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Tue, 2012-03-20 07:12

Én még életemben nem hallottam befőzőautomatáról, de szerintem, ha nincs, hagyományos dunsztolással is meg lehet oldani a hőkezeléssel való tartósítást. Mindenesetre ezt a receptet kipróbálom. Nagyon finomnak tűnik.

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 Wed, 2012-03-21 23:06

Kedves ZsuzsannaLilla!

Valóban nagyon finom, jó elővenni a téli hónapokban a friss nyári ízeket, amikor csak a külföldi íztelen zöldségfélék kaphatók.Biztosan elkészíthető hagyományos dunsztolással is, bár úgy még nem próbáltam, mindent befőzőautomatával dunsztolok. Szerintem nagyon fontos, hogy tartósítószer nélkül oldjuk meg a befőzéseket és ne a kellemetlen mellékízt érezzük a zöldségek és gyümölcsök íze helyett. Az egészségünkről nem beszélve.
Remélem nektek is ízleni fog.

Üdv, Csak Természetesen

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Thu, 2012-03-22 16:33

Igen, teljes mértékben osztom a véleményedet, én sem teszek soha semmibe tartósítószert. Sem savanyúságba, sem lecsóba, zöldbabba, semmibe. A hőkezelés során elpusztulnak a bacik, az igaz, hogy felbontás után hamarabb el kell fogyasztani, mert akkor már megromolhat, ezért is szeretem a kicsi üvegeket. Alig várom, hogy teremjen a padlizsán és kipróbálhassam :D
Igen, fő az egészség és a vegyszermentes táplálék!!!

Üdv
Zsuzsa

benari
benari Mon, 2012-03-19 12:37

Kedves Margit!
Nagyon szépen köszönöm az információt,nagyon kedves vagy!Én is csak most szereztem tudomást róla itt a NOSALTY-n.Üdvözöllek,Benari

Sancho
Sancho Mon, 2012-03-19 12:29

Fehérpaprikából nem szabad. Az automatát is kidobnám. Lassú tűzön, néha kavarással lesz az igazi. Érdemes kipróbálni.

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 Wed, 2012-03-21 22:47

Kedves Sancho !

Készítettem már fehérpaprika nélkül is, de a családom ezt a változatot kedveli.
A befőzőautomatával kapcsolatban valamit félre érthettél, én ebben hőkezelem, tartósítószer nélkül. Biztos, hogy nem romlik meg, megőrzi a színét és akár három év után is olyan friss, mint amikor az üvegbe töltöttem.
1979 óta gyártják Németországban a befőzőautomatát ( utána néztem kíváncsiságból) , 7 éve segíti már az én befőzéseimet, nem beszélve a családom egészségének védelméről. Aki egyszer már kipróbálta hasznosságát, nem hiszem, hogy valaha is megválna tőle.
Én sem teszem, sőt neked is csak ajánlani tudom!

Üdv, Csak Természetesen

Sancho
Sancho Wed, 2012-03-21 22:56

Automata nélkül is lehet hőkezelni, úgy hívják, hogy dunsztolás. Lehet hideg, vagy meleg.

k.margaréta
k.margaréta Mon, 2012-03-19 11:14

Szia Benari!

Nem engem kérdeztél, de ha nem baj megpróbálok segíteni. Menjél rá a www.befozoautomata.hu-ra. Itt én 39900 Ft-ért láttam. Különben még életemben sem hallottam, de mivel kérdezted, kíváncsiságból rákerestem a google-ban.
Üdv. Margit

benari
benari Mon, 2012-03-19 10:57

Nem a témához tartozik,ezért elnézést is kérek,de mivel nem Magyarországon élek,szeretném megérdeklődni,hogy a befőző automata kb.mennyibe kerűl és hol lehet beszerezni?Válaszod előre is köszönöm.Üdv.benari

573
padlizsán 1 kg
tv paprika 1 kg
pritaminpaprika 1 kg
vöröshagyma 30 dkg
paradicsomlé 1.5 dl
napraforgó olaj 2 dl
4 tk
négyszínű bors 0 ízlés szerint