Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zalai betyárleves

Zalai betyárleves
Zalai betyárleves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, tartalmas leves. Esetleg egy kis pogi illik mellé második fogásként.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  2. Felengedjük 3 dl vízzel, és félig puhára főzzük.
  3. Beletesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, gombát és a kaprot, és felengedjük vízzel.
  4. Amikor megpuhult a hús, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 257
elküldve: 2
receptkönyvben: 101
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös gombaleves, raguleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

IdoloresI
IdoloresI Tue, 2017-03-14 12:31

Születésnapomon csináltam először a legnagyobb vendégjárás közepedte. Azóta, ha est főzők 1-1 adagra mindig beneveznek mások is :)

Fruzsikaa
Fruzsikaa Wed, 2016-08-24 09:17

Hát, a gombához a petrezselyem zöld jobban illik mint a kapor - szerintem. És persze a bázakerettyei mesés rókagomba.:-) Attól zalai a betyárleves :-)

554
sertéscomb 50 dkg
gombakonzerv 1 db
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paprika 2 közepes db
paradicsom 1 közepes db
tejföl 2 dl
fűszerpaprika 2 teáskanál
finomliszt 2 csapott ek
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
víz 2 l