Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zalai kukoricagombóc édesen

Zalai kukoricagombóc édesen
Zalai kukoricagombóc édesen
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, laktató parasztétel. Bableves után ideális. Receptjét a "Vasi-zalai parasztételek" című könyvből néztem ki.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A búzadarát és a kukoricalisztet összekeverjük pici sóval.
  2. 750 ml forró, sós vízbe öntjük, és sűrűre főzzük.
  3. Fél óra pihentetés után nedves kézzel gombócokat formálunk a masszából.
  4. Vajon zsemlemorzsát pirítunk, és ezekbe forgatjuk a gombócokat.
  5. Vajazott tepsiben picit még pirítunk, forrósítunk rajta.
  6. Mákkal és híg málna vagy eperlekvárral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 12 642
elküldve: 4
receptkönyvben: 192
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kukoricagombóc, mákos kukoricagombóc, édes kukoricagombóc lekvárral

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mkarolina78
mkarolina78 Fri, 2016-02-19 16:21

megcsináltam, a megfelelő vízmennyiséggel, de ez életem legszörnyűbb étele amit valaha ettem. Nem ajánlom senkinek.

rózsa1950
rózsa / rózsa1950 Mon, 2016-02-15 14:46

Kedves Évi!
Szimpatikus a recepted, szívesen el is készíteném, de azt szeretném tudni, hogy kukorica lisztet vagy kukorica darát használsz? Nekem a dara szimpatikusabb lenne a lisztnél :-)

katedralis88
katedralis88 Fri, 2013-03-08 13:55

,Kedves Évi!
Elkészítettem a gombócot,de az arányokkal nagy baj van.75ml vízben nem hogy nem főtt meg,de nedves se lett.Szárazan kergettem az edényben.úgy öntöttem még bele vizet,de nem tudom mennyit,mert nem mértem.Neked ez hogy sikerülhetett így?Kiváncsivá tettél.

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Fri, 2013-03-08 13:11

Ennyi szárazanyagot meg lehet főzni 75 ml vízben??Amúgy tetszik a recept csak nincs elírva?

512
kukoricaliszt 1 bögre
búzadara 0.5 bögre
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
vaj 1 ek
mák 5 dkg
málnalekvár 5 ek
víz 750 ml
vaj 1 ek