Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zalán-torta

Zalán-torta
Zalán-torta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi ismerősöm sütötte.

Hogy miért pont Zalán-torta a neve, azt nem tudom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Habosra keverjük az 5 tojássárgáját, 1 egész tojást a cukorral és citromlével hozzáadjuk, hozzászitáljuk a lisztet és szódabikarbónát, végül az 5 tojásfehérje habját óvatosan közékeverjük.
  2. Kikent, kilisztezett bármilyen tortaformában megsütjük.
  3. Közben az őrölt, cukrozott diót a vaníliás tejjel leforrázzuk. Ha kihűlt, belekeverjük a habosra kevert vajat.
  4. Ha tortaalap megsült és kihűlt, két részre osztjuk, és megtöltjük a krémmel.
  5. Ízlése szerint díszítjük, akár csokoládéval, ami passzol a dióhoz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 459
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cat2018

Mióta szakács: 2018.11.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diókrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1012
tojás 6 db
cukor 21 dkg
citromlé 1 citromból nyert
finomliszt 14 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
dió 12 dkg
tej 1 dl