Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zamatos csirkemájkrém

Zamatos csirkemájkrém
Zamatos csirkemájkrém
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs is jobb a házi májkrémnél, főleg, ha ilyen illatos, krémes és ilyen mesésen zamatos. Ez a recept most a legújabb kedvencünk, nem kell hozzá két nap, hogy ezt a mennyiséget kis családom boldogan elfogyassza.

hozzávalók / 6 adag

májkrém

tetejére

  • 6 dkg vaj (kacsa- vagy libazsírral még finomabb)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat előző este tejbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és lecsepegtetjük.
  2. A füstölt szalonnát közepes lángon elkezdjük pirítani. Amikor elkezd zsírjára sülni, akkor hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt hagymát és almát.
  3. Néhány perc (3-5 perc) elteltével mehet bele a csirkemáj és a fűszerek (a zsálya és a kakukkfű).
  4. A ragut kis lángon pároljuk tovább. Akkor van kész, ha a csirkemáj teljesen átsül és belül sem rózsaszín már.
  5. Ha elkészült, a ragut merülőmixerrel vagy késes betétű robotgéppel pürésítjük. Pürésítés közben hozzáadjuk a konyakot, a sót és a 3 ek. vajat.
  6. A májkrémet kis edényekbe szedjük, és a tetejét olvasztott vajjal, de még jobb, ha kacsa- vagy libazsírral légtelenítjük, így akár több, mint egy hétig is eláll a hűtőben. Jó étvágyat:)
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 597
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Spicy Momma

Mióta szakács: 2016.02.03.
11 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
alkalom: karácsonyi hidegtálak
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

májkrém, házi májas, csirkemájas házilag

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Deva978
Deva978 Thu, 2016-08-25 08:07

Gyorsan elkészül, és nagyon finom lett a végeredmény. Csak ajánlani tudom. Köszönet a receptért! :)

TRózsa
TRózsa Tue, 2016-04-26 10:03

Elkészítettem! Mondjuk a mixelésnél volt egy kis probléma, de megoldottam. Nagyon finom lett. A fűszerezése tökéletes. Az biztos, hogy többször fog még az asztalunkra kerülni.

Spicy Momma
Spicy Momma / Spicy Momma Thu, 2016-04-28 03:16

Kedves TRózsa! Örülök, hogy ízlett és köszönöm szépen a visszajelzést:)
Nálunk is többször készült már el kis családom nagy örömére:)
Üdv: Noémi

238
csirkemáj 20 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
alma 1 közepes db
zsálya 1 teáskanál
kakukkfű 1 kk
1 teáskanál
konyak 10 ml
vaj 3 ek
vaj 6 dkg