Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zatta - arab lapos kenyér

Zatta - arab lapos kenyér
Zatta - arab lapos kenyér
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kenyér az arabok jellegzetes étele, amit megszórhatunk szezámmaggal, nigellával vagy köménymaggal. Régóta készítem ezt az ételt. Azóta már megjárt egy születésnapot, egy szőlő szüretelést, de persze otthon ízlik a legjobban. Az elkészítésére bizony hosszú időt kell szánni, de a végeredményért nagyon is megéri! Ebből az adagból kb. 7-8 kenyér lesz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom az arab konyha kedvelőinek, és a kezdő szakácsoknak egyaránt, hiszen aki ezt elkészíti, annak bizony nagy sikerélményben lesz része.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Futtassuk fel az élesztőt a fél dl langyos vízzel és a cukorral! Adjuk hozzá a lisztet, a sót és a maradék vizet, majd fokozatosan dolgozzuk hozzá az olajat is. Dagasszuk 20 percig!
  2. Kelesszük a tésztát addig, amíg kétszer akkora nem lesz! Készítsünk gombócokat belőle, majd hagyjuk őket 1 órát pihenni!
  3. Tegyük a gombócokat egy nagy tepsibe, és itt is hagyjuk kelni negyed órát!
  4. Nyújtsuk ki a kezünkkel a gombócokat, majd szórjuk meg Nigella maggal!
  5. Tegyük sütőbe!
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 791
elküldve: 2
receptkönyvben: 193
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
119 recept

receptjellemzők

konyha: arab
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Khubz Arabi, arab kenyér, nigella-magos kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marinka
Marinka és Szellem / Marinka Wed, 2012-02-01 15:18

Kedves Művészúr!
Milyen jellegű ez a kenyér, inkább ritkább, vagy sűrűbb.
Mihez lehet enni?
Vagy ugyanúgy mint a többi kenyeret?
Előre is köszönöm a választ

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Wed, 2012-02-01 17:22

Kedves Marinka! Inkább sűrűbb, ha az állagára gondolsz, lehet ugyanúgy használni mint a többi kenyeret, de mivel arab, egymagában is tökéletes egy kis Nigella maggal. Reggel kezdd el készíteni mert hosszadalmas. Nyáron a legjobb! Üdv.: Művészúr

Lolli
Lolli / Lolli Wed, 2012-02-01 14:13

én ezt a receptet a Sthal-tól ismertem és a pizzatésztaként szoktam használni vagy calzone-hoz. Nagyon jó kis tészta szerintem!!!

485
élesztő 1 dkg
cukor 1 csipet
víz 3 dl
finomliszt 50 dkg
2 kk
napraforgó olaj 1.5 ek
feketekömény 0 ízlés szerint