Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zebra kalács

Zebra kalács
Zebra kalács
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam egy honlapon (Nassoló naplopó), és gondoltam, tökéletes lesz a húsvéti reggelihez.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vajjal, lekvárral vagy ízlés szerint fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztben mélyedést készítünk, belerakjuk a joghurtot, a tojást, az olvasztott vajat, majd hozzáadjuk a kovászt.
  3. Jól átdagasztjuk, majd kettőbe vesszük a tésztát.
  4. Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, és átgyúrjuk.
  5. Kb. fél óra alatt megkelesztjük a két gombócot.
  6. Kinyújtjuk a fehér tésztát, majd ráhelyezzük a szintén kinyújtott sötétet.
  7. Összehajtjuk, és újból kinyújtjuk.
  8. Még kétszer megismételjük, addig, amíg látjuk, hogy szépen csíkos lesz a végeredmény. Megfonjuk, formába tesszük, és egy tojással átkenjük a tetejét.
  9. Hideg sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 201
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tandi

Mióta szakács: 2014.04.06.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tarka kalács, tigris kalács, zebra kalács, csíkos kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

848
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 10 dkg
tej 1 dl
élesztő 3 dkg
finomliszt 60 dkg
joghurt 2 dl
tojás 2 db
vaj 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek