Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zebratorta

Zebratorta
Zebratorta
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (118)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik legsikeresebb, legtöbbet elkészített torta a családban. Nem olyan bonyolult, igaz, az elején sokáig tartott a barna-fehér tészta kanalazgatása, de minél gayakrabban készítjük el, annál gyorsabban áll rá a kezünk. Tipikusan olyan édesség, amit többféleképpen ízesíthetünk. De vigyázat! Nagyon kiadós, nehéz étel után nem ajánlom.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

A süti nyers térsztájába lehet dobálni meggyet, almát, csokidarabokat, vagy dió-mogyoró darabokat is, mindenhogyan nagyon finom!
Ha nem kakaós tésztát szeretnénk, a kettéválasztott tészta egyik felébe kakaó helyett például darált mákot is szórhatunk, akkor pedig mákos zebratortát kapunk. Hogy mivel ízesítjük, annak csak az ízlésünk szabhat határt. Nem fogunk csalódni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük.
  2. Kavargatva hozzáadjuk a vizet és az olajat, kanalanként.
  3. A sütőporral elkevert lisztet is szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
  4. A tésztát megfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk a kakaót.
  5. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. Az aljába középre teszünk két kanál fehér tésztát. (Nem kell elkenni!) Majd a fehér tésztára két kanállal teszünk a kakaós tésztából. Lényeg, hogy mindig középre s egymás tetejére kerüljön a fehér-barna tésztából! Ezt a kanalazást addig kell folytatni, míg van a tésztából. Ha így készítjük, a tészta szabályos csíkokra teríti szét magát.
  6. Úgy kell sütni, mint a piskótát: 180 fokra előmelegített sütőben, 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  7. A kihűlt tésztára rakhatunk cukormázat, csokimázat, porcukrot, de ha önmagában fogyasztjuk, akkor is nagyon finom, laktató desszert.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 181 516
elküldve: 89
receptkönyvben: 2 890
elkészítve: 177/206
Facebookon megjelent: 1

szakács

Meus

Mióta szakács: 2010.09.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

zebrasüti

Hozzászólások (118)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

raczmargit2
raczmargit2 Tue, 2017-02-28 23:52

Igazából én sem vagyok üres piskóta rajongó. Nekem a piskóta lehet bármilyen finom, mindig olyan idegen. Főzött krémekkel még csak-csak elmegy. Egy linzer tésztát sokkal többre becsülök, még töltelék nélkül is, vagy egy kelt tésztát. Szemre, művészi szempontból aláírom, hogy jó anyag. Rgy nejlon zacskóba bele téve, lehet rajzolgatni vele. Véleményemhez talán az is hozzájárul, hogy nem vagyok kakaós sütémény párti.

Andale92
Andale92 Tue, 2015-02-10 15:15

Az egyik kedvenc receptem, mert nem kell hozzá tej, de a többi alapanyag mindig van itthon, így ha épp sütnék valamit, ez a recept kerül elő. Csináltam már tortaformában zebratortaként, tepsiben kakaós-almásan, később citromosan (persze kakaó nélkül :D ), és most házi sárgabaracklekvárt is kentem a tetejére. Kezdő vagyok, de sokszor készítettem.

halfilé
Halfilé / halfilé Sun, 2015-01-18 14:56

Én ma készítettem el , ösztönzött a sok pozitív hozzászólás. Nekem emiatt csalódás volt. A receptet felturbózva (víz helyett tejet használtam pl.) is ízetlen lett az egész. Több vanília kellett volna hozzá , a kakaós tésztába rumot is tettem , de így sem lett az igazi. Az olaj helyett talán a vaj is kellemesebbé tenné az ízét így utólag végiggondolva. Azt hiszem maradok a bevált márványkuglóf receptemnél és legközelebb azzal a tésztával készítem ,ha ilyen csíkos sütire vágyok.

Htitti
Htitti Sun, 2015-08-16 07:52

Szerintem ez egyéni ízlés kérdése. Te az intenzívebb ízekhez lehetsz szokva, ezért érezhetted ízetlennek. Nekem személy szerint nagy kedvencem, és a család is imádja, pedig nem változtattam semmit a recepten. Ha szívesen próbálkozol, érdemes lenne kikísérletezni, hogy mivel tudod úgy felturbózni (pl. amiket írtál), hogy ne érezd ízetlennek.

angyalka666
angyalka666 Sat, 2014-11-08 20:48

Tepsiben elkészült...tortaforma hiányában. Nagyon finom, Karácsonyra hólabda krémmel lesz megtöltve!! :)

judit23
judit23 Thu, 2014-11-06 13:08

Én ma készítettem el pár szem meggyel. Nagyon gyors és ízletes sütemény! Kezdők is bátran próbálják ki! üdv: Judit

Brynn
Brynn Wed, 2013-12-18 12:44

Én már többször próbáltam, és nagyon finom, szuper jó az állaga is. Egyik kedven sütireceptem. Most azon gondolkodom, hogy szerintetek ugyanezt a tésztát kuglóf formában is ki tudnám sütni?

Tunderanyo
Tunderanyo Mon, 2012-10-22 18:56

Sziasztok!
Régóta "szemezek" én is ezzel a recepttel és mivel most hosszú hétvége van,hát nekiálltam.
Nem hittem el,hogy ennyire finom lesz!
Igazából féltem,hogy elírás a 2,5dl olaj a lisztet is kevésnek találtam,de nincs tévedés a recept jó,a végeredmény=szép és nagyon finom,különlegesség:-)!
A fiatalabbik lánykám már kérdezgette,hogy mikor fogom sütni?
Ez azt jelenti,hogy ha nekem klassz lesz,akkor ő is neki fog állni!!!!
Már küldöm is neki a receptet!
Szeretek új sütiket és ételeket elkészíteni,nem bántam meg,hogy ez is sorra került.!
Köszi a receptet!

eletke
Eletke / eletke Sun, 2012-10-21 10:32

parom olasz modra reggelizik, ami azt jelenti, h a kave melle suti kell! tokeletesen megy a zebra a reggelinkhez. hasonlit a recept a 10perces kuglofhoz, szeretjuk nagyon. koszonet.e

Tájfun
Tájfun Sat, 2012-08-04 15:21

Megint megsütöttem ezt a sütit, meggyet tettem bele, nagyon finom lett.

Brynn
Brynn Wed, 2012-07-11 09:45

Már többször is kipróbáltam, egyik kedvenc receptem. Egyszer megrepedt a teteje, de ez nem okozott nagy problémát, ettől függetlenül lehetett szeletelni. Nagyon jó kis recept. Eddig gázsütőben csináltam, majd ki fogom próbálni légkeveréses villannyall is.

lenartandi
lenartandi Mon, 2012-06-18 11:54

Hétvégén megsütöttem, nagy sikere volt, pont úgy nézett ki, mint a képen. Én kristálycukorral készítettem és nem bíbelődtem a tojás szétválasztásával sem. Így is tökéketes lett, köszi a receptet!

kiti8
kiti8 Mon, 2012-05-14 22:53

Mit csinálok rosszul? A belseje folyós marad. Hideg sütőben kezdve, legkisebb lángon sütöm. Lehet sütőt kellene cserélnem?

Virág76
Virág76 / Virág76 Sat, 2012-05-26 12:26

Kedves Kiti!
Mindenképpen előmelegített sütőben süsd,és tűpróbával ellenőrizd! Ne keseredj el,ahány sütő,annyi féle,majd kitapasztalod. Én ma sütöttem meg másodszor,gyereknapra való tekintettel epertorta alapnak kakaó helyett meggylekvárral színezve.Így is jól néz ki. Ha elolvasod a hozzászólásokat sok ötletet meríthetsz.Üdvözöllek,és ne add fel! Szeretettel : Virág

fnbetti
fnbetti / fnbetti Fri, 2012-05-04 19:57

Már szemezek egy ideje ezzel a sütivel..... és ma végre rászántam magam!!!
Viszont mivel mákos sütire vágytam, így a kakaó helyett pár ek. darált mákot tettem bele!
Most sül..... hát, már nagyon izgatott vagyok!!! És kíváncsi!!!
Köszönöm a receptet!!!!

Virágh Bea
Virágh Bea Thu, 2012-04-26 21:07

Na, itt már annyian írtak, hogy talán felesleges nekem is, de nem állom meg: finom, szép, egyszerű süti, bár nekem is megrepedt a teteje, de csuda bánja. Én is ici-picit több cukorral fogom legközelebb, és kipróbálom a diót is. Köszönöm a remek receptet!

soju11
soju11 Wed, 2012-04-18 10:29

Elkészítettem, de rettenetesen kellett sietnem vele, mert vendégek jöttek váratlanul. "Kicsit" kapkodtam és nem vettem észre, hogy a tojásokat szét kellene választani, ezért nem is választottam szét :). Mikor észrevettem a hibát először ki akartam dobni az egészet, aztán meggondoltam magam és gyorsan befejeztem. A torta TÖKÉLETES lett, nagyon csíkos, nagyon szép magas, nem repedt szét a teteje a sütés közben és az állaga, íze is tökéletes lett!!! Nem tudom milyen ha külön felverem a fehérjét, de a férjem kifejezetten megtiltotta, hogy legközelebb "rendesen" csináljam! Nagyon szuper kis süti és bizonyítottan elronthatatlan :) Ráadásul a 15 hónapos kisfiam tejérzékeny és alig van olyan süti amit süthetek neki, ezt imádta!!! Ezer köszönet a receptért!

AnnaML
AnnaML / AnnaML Sun, 2014-05-25 00:10

Kedves soju11
olvasom hogy kisfiad tejerzekeny, az en ferjem is de engem nem tart vissza semmi amikor meglatok egy receptet, ha tej az nekem szojatej, ha vaj az nekem margarin, ha tejszin hat ott egy kicsit nehezebb mert altalaban laktoztartalmu ugyhogy kerulom a tejszines sutiket , a turos sutiket is kerulom , de halistennek a szoja a rizs es kokusztej nagyon sokat segit . Egy kicsit keson irok gondolom hogy azota te is rajottel ezekre a dolgokra de meg szerettem volna osztani a tapasztalomat veled es mindenkivel aki tejerzekeny vagy laktoz erzekeny.
Udv:
Anna

safinyuszi
safinyuszi Tue, 2012-01-31 23:17

Én is többször készítettem már el.Ha itthon nem is fogyott el az egész,a kollégákra mindig számíthattam.:-DSzerintem egy könnyű,finom és látványos süti.

Dytkeee
Dytkeee Tue, 2012-01-31 13:35

Szerintem nagyon fojtós a torta a sok olaj miatt, de ettől eltekintve finom és mutatós.

Meus
Meus / Meus Sat, 2012-01-07 16:18

Nagyon nagyon szépen köszönöm a sok hozzászólást, és hogy ennyi mindenkinek örömet tudtam szerezni a tortával. Ne haragudjatok, nagyon nem volt semmire sem időm, nem tudtam kellőképpen válaszolni sem. Most rakok fel pár új receptet s ígérem ezúttal több időt fogok itt is lenni. :-)

dius1107
dius1107 Sat, 2012-01-07 15:25

Ja,és megrepedt a teteje.Ennek mi az oka?Csak hogy tudjam,hogy a következő ne repedjen meg!Köszi:)!

dius1107
dius1107 Sat, 2012-01-07 15:24

Szia!Ma elkészítettem,finom,de vhogy nem látszanak ilyen szépen a csíkok,pedig kanalaztam!Szerinted miért?

ladybird216
Petruska / ladybird216 Thu, 2012-09-20 15:52

Sziasztok!
Én is csatlakoznék a lelkesek csapatához! Tényleg nagyon finom, kiadós, könnyen elkészíthető ez a sütemény! Legközelebb én is torta alapnak használom majd ezt a tésztát és végre egy nagyon magas tortát készíthetek el könnyedén! Köszönöm a receptet!

simonneildiko79
Ildikó79 / simonneildiko79 Tue, 2011-11-15 10:58

Szia! Nagyon jó recept én kisfiam szülinapjára sütöttem meg egy közepes tepsi tele lett vele és olyan volt mintha 12 tojásos piskóta lenne. Nagyon jó recept és könnyen variálható. Köszi érte. Ildikó

2anka
Chiaba / 2anka Thu, 2011-10-06 16:34

Egy hosszú (ám eredményes) fogyókúra után ezzel a tortával jutalmaztam meg magam, mert valami könnyű- és finomra vágytam.
Nagyon finom, köszönöm a receptet! :)
Annyit módosítottam, hogy a sárga tésztába szórtam egy kis kókuszreszeléket, mert a férjem nagyon szereti a kókuszos sütiket. Neki is nagyon ízlett!

bencure
bencure Sat, 2011-09-17 22:20

Köszi a receptet,nagyon dekoratív és finom süti!Sajnos nekem is megrepedt, de legközelebb kipróbálom alacsonyabb hőfokon.Engem kicsit a kuglófra emlékeztet.Próbaképpen tettem bele pár kanál lekvárt,nagyon jól illik hozzá.

csecsi
csecsi Sun, 2011-09-04 10:20

Kiprobaltam es nekem bevalt.Negyzet tepsiben sutottem de ugyanolyan szep lett mintha kor alakuban keszitettem volna.Ja es finom is volt.Koszi

Hangaga
Hangaga Sun, 2011-07-31 22:18

Próbáltátok már 3 színű tésztából? Mert úgy még klasszabb:)
Legközelebb 4 színből csinálom.

Hangaga
Hangaga Thu, 2011-06-30 21:20

Kisfiam névnapjára sütöttem meg ezt a sütit, 3 lapra vágtam és gesztenyekrémmel töltöttem meg, csokimázzal pedig nyakon öntöttem. Egyszerűen csodaszép és mennyei finom lett:)
Én 6 tojással csináltam, és ehhez átszámoltam a többi hozzávalót is. Evőkanállal kanalaztam, és hihetetlen, hogy milyen sok csík lett, szinte fél centinként más a torta színe:)

Pierre
Pierre Wed, 2011-06-29 17:44

Nagyon finom sütemény! A tésztájához még egy kis tejet öntöttem, kiválóra sikerült, csoki pudinggal ettük meg!

Dorci82
Dorci82 Sat, 2011-06-04 13:14

ja, a szétnyílásról csak annyit, hogy nekem is elkezdett 35. percnél, de megnéztem és átsült a tészta akkorra szóval kikaptam a sütőből és tökéletes lett.

Dorci82
Dorci82 Sat, 2011-06-04 13:13

Nagyon finom lett 3 kislánnyal ugyan fél óráig tartott a rétegek kanalazása( és kanál lenyalása:)) de megérte, mert nagy volt az öröm amikor készen lett. Nem panaszkodom, hanem örülök :))) köszönöm a receptet. biztosan máskor is nekiállunk :)

..Anita..
U. Anita / ..Anita.. Fri, 2011-06-03 17:32

Tényleg nagyon finom. Nekem egy kicsit szétnyilt a teteje, de senkit nem zavart. Sajna másnapra nem maradt, egyszerre megettük az egészet.

Tinocska
Tinocska Thu, 2011-05-26 20:52

Sziasztok!

Sokszor megsütöttem és egyszer sem repedt meg a teteje. Sütés előtt egy-két perccel kapcsolom csak be a sütőt és nagyon lassú lángon sütöm kb 65-70 percig.

tetej
Tetej / tetej Thu, 2011-05-12 13:22

Üdvözöllek benneteket,és köszönöm, hogy feltetted a receptet.Én ma sütöttem meg először,nagyon jól sikerült,külalakra is nagyon szép,és ha tudnám feltenném a képét,de sajnos ehhez nem értek.Nekem villanysütőm van légkeveréses még a hideg sütőbe tettem be ,bekapcsoltam 180 fokra + a hőlégkeverést.Nekem egyáltalán nem repedt meg.Legközelebb én is kipróbálom lekvárral.Üdv...

Brynn
Brynn Sat, 2011-04-23 09:50

Sziasztok!

Múlt hétvégén megcsináltam, nagyon finom lett! Próbálok megosztani két képet, remélem sikerül:

http://kepfeltoltes.hu/110423/photo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110423/photo_2__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mivel fogalmam sem volt, hogy mennyi a 180°C a gázsütőn (hihetetlen, hogy sehol nincs egy normális átváltási táblázat...), ezért a legalsó fokozat fölé állítottam egy picivel. A legalsóra kellett volna, mert így alig több, mint 30 perc alatt kész lett. De szerencsére nem lett "gumis", nagyon finom volt. Másnap került rá sor, és nem esett nagyon össze, de szerintem még könnyebb lett volna az állaga, ha kisebb fokozaton tovább sütöm.

A tetejére 2 tábla Tibi étcsokit olvasztottam, nagyon jól illett hozzá.

selenaxxx
selenaxxx Sat, 2011-03-12 14:40

Sziasztok lanyok ! Masodszorra sütöm meg most ezt a csodalatos sütit....elöször nem volt alkalmam megkostolni,mert ajandekba vittem,de a visszajelzesek jok voltak es lattam is felszeletelve....Na mostmar, annyit valtoztattam ez alkalommal,hogy minden kakaos adag utan mazsolas tehenturot adagoltam bele....epp sül ! nagyon kivancsi vagyok mi sül ki belöle :) . Nagyon drukkolok a sikerert....visszajelzek majd ,hogyan sikerült. Addig is jo sütest fözest kivanok tovabbra is mindnyajatoknak,puszika . Melinda.

Szandra19
Alexandra / Szandra19 Wed, 2011-02-23 17:09

Megcsináltam a süteményt!! Nagyon finom lett!! És nagyon mutatós is!!
A családnak nagyon ízlett!!!
Köszi a receptet!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-06 13:56

Múlt héten készítettem el a tortát és nagyon nagy sikert aratott!
Kissé megrepedt a teteje, de nem volt vészes.
Tejszínhabot tettem a szelet mellé, hogy krémesebbé tegyem, de magában is jó. Lekvárt nem tettem a tésztájába, mert akkor megnő a sütési idő, amit az én sütőmmel nem merek bevállalni, megégne a torta alja... :)
Egyszóval: ISTENI lett!!!

Oblanka
Oblanka Sat, 2011-01-22 16:36

Hát ez valami szuper lett! Ma sütöttem meg, és pont olyan szép lett mint a képen, nem repedt meg, és az íze is nagyon jó.Nekünk bejött, nem hiszem hogy megéri a holnapot:)

465
tojás 5 db
porcukor 25 dkg
víz 1.25 dl
napraforgó olaj 2.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 37 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek