Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zebratorta 3. -túrós, málnás

Zebratorta 3. -túrós, málnás
Zebratorta 3. -túrós, málnás
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az interneten találtam, és kicsit átalakítottam a saját ízlésemnek megfelelően. Sajnos az én sütőm nem a legjobb, onnan tudtam, hogy megsült, hogy "matt" lett a felszíne, és nem rezgett már annyira a krém, ha picit megrázogattam.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A túrókrémhez

A málnaszószhoz

ajánlat

Az eredeti zebratorta nagyon száraz, ezért nagyon megörültem, mikor ezt a változatot megtaláltam. Nem nehéz, nem túl édes desszert.
Málnaszósz hirtelen pattant ki a fejemből, lehet helyette eperrel, őszibarackkal, bármilyen kedvünk szerinti gyümölccsel készíteni, de anélkül is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

 
 
  1. A lisztet a margarinnal/vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót és a tojást (hogy elkerüljük a túl ragadós állagot, adjunk hozzá először 1 tojást, ha kevés, verjünk fel egy másikat, és csak annyit öntsünk a tésztánkhoz, amíg elérjük a megfelelő állagot.)
  2. A tésztával béleljünk ki egy kapcsos tortaformát.
  3. A túrót nagyobb lyuku szitán passzírozzuk át.
  4. A tojást verjük fel a cukorral, adjuk hozzá szép lassan az olajat, majd az áttört túrót, a tejfölt, a citromhéjat-levet, a cukrot, a pudingport. Addig keverjük, míg egy szép sima masszát nem kapunk. A krémet vegyük kétfelé, az egyikbe tegyük bele az ételfestéket/kakaóport.
  5. Fogunk két nagyobbacska evőkanalat vagy mártásos kanalat, és a krémet felváltva, elkezdjük a tésztára kanalazni. Egy kanál fehér krém, egy kanál színes krém. Nem szabad egyengetni, kenegetni, rázogatni, a krém a rákanalazott következő adag masszától elterül majd.
  6. Megsütjük, gázsütőben (ahogyan én is) 190-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeveréses sütőnél 170 fokon sütjük 50 percig.
  7. Míg sül leturmixoljuk a málnát, hozzáadjuk a mézet, joghurtot, ízlés szerint cukrot(mindig kóstoljunk!), annyi tejet, hogy a számunkra megfelelő sűrűségű legyen, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk a magok miatt.
  8. A kihűlt, szeletelt tortát az ízlés szerint adagolt málnaszósszal meglocsolva tálaljuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 074
elküldve: 0
receptkönyvben: 247
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kilteh

Mióta szakács: 2011.04.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnaszószos zebratorta, zebratorta túróval

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Mon, 2012-05-28 07:51

A vasárnapi ebéd után ezt a finomságot tálaltam fel.De nem ilyen egyszerűen indult a sütés.Az általam megvásárolt túró már eleve tejfölös volt.A bekevert túró barna színét nem csak a keserű kakaótól kapta,megbolondítottam egy kis tejben oldódó cukrozott kakaóporral is.Nem tudom,pontosan hány tojást kell a túróhoz adni(én kettőt szántam erre a célra).A málnaöntetet sem készítettem el.Amikor megszeltem a kalácsot,nem igazán láttam a színes rétegeket,de a túró krémes jellege mindenért pótolt.

Kilteh
Kilteh / Kilteh Mon, 2012-05-28 09:11

Én jobban kedvelem a túrót gyümölccsel keverni, bár az ételfesték nem a legegészségesebb dolog, de nekem van gél állagú, amiből nagyon kevéske kell.
Nekem anno egész szépen elváltak a rétegek.
Köszönöm, hogy kipróbáltad!

yolika
Yolika / yolika Tue, 2012-05-22 20:57

Én is elkészítettem már ezt a sütit a macikonyháról és nagyon finom lett! Tetszik a te variációd, nagyon kreatív! :)
Yolika

Bán Mónika
Bán Mónika Thu, 2011-05-26 19:58

Szeretném megkérdezni,hogy mikor és hova kerül a málnaszósz?Vagy azt csak rá kell önteni,ha megsült?Köszönöm,előre is válaszodat!

Kilteh
Kilteh / Kilteh Thu, 2011-05-26 21:13

Kedves Mónika!
Én a megsült, kihűlt és szeletelt tortára rácsorgattam a szószt, illetve körbekínáltam, ki kér rá ki nem, mert volt aki nyakon öntötte egy liter szósszal, volt akinek anélkül jobban ízlett, ízlés dolga. =))

Bán Mónika
Bán Mónika Thu, 2011-05-26 19:58

Szeretném megkérdezni,hogy mikor és hova kerül a málnaszósz?Vagy azt csak rá kell önteni,ha megsült?Köszönöm,előre is válaszodat!

Kilteh
Kilteh / Kilteh Thu, 2011-05-26 17:16

Köszönöm szépen! De igen macikonyhán találtam, csak nagyon szeretek variálni az ételfestékekkel, kicsit többet kellett volna bele tennem, mert nem lett olyan piros mint én szerettem volna, de ennek ellenére nagyon gyorsan elfogyott, alig tudtam félretenni egy szeletet a kishúgomnak aki csak este jött. :-D
Egyébként nevelőanyukámnak készült anyák napjára.

852
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 tk
cukor 5 dkg
vaj 12.5 dkg
1 csipet
tojás 1 db
tehéntúró 75 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 1.5 tasak
tejföl 4 dl
citrom 1 db
citromlé 2 ek
napraforgó olaj 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
málna 30 dkg
gyümölcsjoghurt 3 dl
méz 1 ek
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl