Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zeller gratin

Zeller gratin
Zeller gratin
38 perc / előkészület: 10 perc főzés: 8 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köretként húsok mellé vagy önálló ételként is kitűnő. A sonkát el is hagyhatjuk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert megtisztítjuk, mossuk, először szeletekre, majd kb. 1 cm vastagságú csíkokra vágjuk. Kevés fövő sós vízben kb. 6-8 percig főzzük, majd leszűrjük.
  2. A sonkát kockákra vágjuk, elkeverjük a zellerrel, és egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük.
  3. A tejszínt felfőzzük, belemorzsoljuk a gorgonzolát, és felolvasztjuk benne. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A sajtos tejszínt a zellerre öntjük, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 570
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült sajtos tejszínes zeller, gorgonzolás-sonkás zeller, gorgonzolás-sajtos-tejszínes zeller sonka kockákkal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

canon
canon Mon, 2017-01-23 22:28

Hát ez megdöbbentően nagyon finom! Sosem gondoltam volna egy zellerről!

316
zeller 375 g
0 ízlés szerint
főtt sonka 100 g
főzőtejszín 100 g
gorgonzola 50 g
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 tk