Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerchips

Zellerchips
Zellerchips
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Stahl magazinban bukkantam erre a receptre. Először kicsit tartottam tőle, két dolog miatt is:
- a zeller nem tartozik a nagy kedvenceim közé
- és nem szeretem a lakást átjáró olajszagot sem.
De győzött a kulináris kíváncsiságom és legnagyobb meglepetésemre az egész családnak nagyon ízlett ez a különleges rágcsálnivaló.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert meghámozzuk, feldaraboljuk és kb. 2 mm vékony szeletekre vágjuk.
  2. A sütéshez kb. 5 cm-es rétegben olajat forrósítunk egy mélyebb lábosban.
  3. A forró olajban mindig csak 1-2 maréknyi zellerszeletet sütünk ki, mérsékelt lángon.
  4. Ahogy aranybarnára sülnek (pár perc), szűrőlapáttal kiszedjük őket, jól lecsepegtetjük és papírtörlőre tesszük.
  5. Sózzuk-borsozzuk, azonnal tálaljuk/megesszük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 532
elküldve: 7
receptkönyvben: 426
elkészítve: 12/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sült zellerszeletek

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gerzsu
gerzsu Wed, 2013-02-13 14:24

Ma kipróbálom én is. Nagyon jól hangzik a zeller, chipsnek! Sütőben fogom megsütni őket, kevés olajon.

KisEdi
Edi / KisEdi Mon, 2012-02-20 21:36

Én is próbáltam, tényleg nagyon finom! Nem olyan mint a burgonya chips. Engem is jobban izgat a kevés olajas megoldás, de nem tudom hogy hogyan lehetne kivitelezni.

mignon
Mignon / mignon Mon, 2012-01-30 12:01

Nagyon örülök neki, szívesen!! :)
Biztassuk a többieket is, hogy készítsék el! Jól jön ebben a nagy hidegben az ilyen finom kis nassolnivaló!
Üdvözöllek:
Mignon

parfom
parfom Sun, 2011-05-29 20:46

Az en draga kislanyom ajanlotta tegnap nekem ezt a kituno,egeszseges nasit, szerinte pasztinakbol a legfincsibb,de jo cekla es repa is hozza,zellert nem probalta.A zoldseg tiszttitoval lehet papir vekonyra szelni,es szerinte csak megspriccolni kell az olajjal sutes elott!So,/vagy delikat,esetleg vegeta so helyett/ es orolt bors ra, izles szerint.Biztosan finom ez a recept,igy elkeszitve is,en csupan egy masik variacioval szerettem volna kiboviteni az egeszseges ragcsalni valok sorat!Jo etvagyat kivanok barmelyik chips verziohoz mindenkinek!

vezsu
vezsu / vezsu Wed, 2010-06-09 10:11

Komolyan mennyei, engem a szomszédasszonyom kínált ezzel...valami diéta kapcsán ez volt a hasábburgonya helyett...finom mártogátós volt hozzá, nem is tudtam mit eszek...
Ajánlom mindenkinek.
Zsuzsi

609
zeller 1 nagy db
napraforgó olaj 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint