Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres-gyömbéres karfiolleves rozsgaluskával

Zelleres-gyömbéres karfiolleves rozsgaluskával
Zelleres-gyömbéres karfiolleves rozsgaluskával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejfölös krumplilevest akartam főzni, de megtetszett egy karfiol, aztán eszembe jutott, hogy jó lenne hozzá még a zeller is.
A gyömbértől (meg a fehérborstól) kicsit csípős lesz.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A rozsgaluskához

ajánlat

Búzalisztből is lehet a levesbetétet készíteni, de így érdekesebb a színe és az íze is. A tészta nélkül vegetáriánus étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon, kevés sóval, párolni kezdjük.
  2. A zellert és a krumplit kis kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
  3. A hagymához adjuk először a zellert, kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a krumplit, végül a karfiolt is. Közben szükség szerint kevés vízzel fel lehet önteni.
  4. 1-2 kávéskanál sózott, (nem csípős) darált paprikával ízesítjük.
  5. 2-3 vékony szelet gyömbért apró darabokra vágunk, és a zöldségekhez adjuk.
  6. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, kevés rozsliszttel megszórjuk, megkeverjük, és hideg vízzel felöntjük
    (annyival, hogy ellepje - vagy inkább többel).
  7. Ha felforrt, kb. 10 szem koriandermagot adunk hozzá, reszelt szerecsendióval és őrölt fehérborssal megszórjuk,
    és a zöldségek puhulásáig lassú tűzön tovább főzzük.
  8. 1 tojásból, rozslisztből, kevés tejjel és vízzel, ízlés szerinti sóval galuskatésztát készítünk.
  9. Amikor a zöldségek (majdnem teljesen) megpuhultak, a levest újra forrásig hevítjük, és a galuskát (kis lyukú nokedliszaggatóval) beleszaggatjuk.
  10. Apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, és a galuskával együtt készre főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 499
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tavalyi Hó

Mióta szakács: 2010.11.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

gyömbéres karfiolleves, karfiolleves zellerrel, krumplival, vegetáriánus zöldségleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cranberry
Sóskaramell / cranberry Mon, 2012-12-31 16:22

Remek, remek, remek! :-) Karácsonyi menü levse lett, mert könnyű (emészteni és elkészíteni is! :-) Melegítő-emésztést javító a friss gyömbér és a bors benne. Igazi téli leves. Köszi a receptet!

lilkapsas
lilkapsas Thu, 2012-10-18 11:11

Kedves Tavalyi Hó!

Már többször került nálunk terítékre a levesed, mondhatni, bekerült a favoritok közé. Egyszer "elrontottam", mert rutinból sárgarépát is tettem bele, de csak színesebb lett. :)

Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt a remek receptet. Főleg így a hűvös napok beköszöntével ajánlom mindenkinek! Mennyei!

További jó főzőcskézést!

Üdv:

Mariann

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-12-28 11:53

Kedves Tavalyi Hó! Nekem tetszik a recept, de én rendes liszttel fogom elkészíteni, bocsi. :-)))Elmentve.Éva-Anyóca

196
karfiol 0.5 kg
burgonya 3 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
gyömbér 2 cm
rozsliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 2 kk
koriandermag 1 kk
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
rozsliszt 3 evőkanál
tej 1 ek
0 ízlés szerint
víz 1 ek