Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres lasagne

Zelleres lasagne
Zelleres lasagne
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van olyan, aki nem szereti az olasz konyhát? Én még ilyen emberről nem hallottam, ami nem is csoda, hiszen ki tudna ellenállni az isteni tésztáknak, pizzáknak, tengeri herkentyűknek, meg persze az igazi olasz fagyinak és tiramisunak? Én biztos, hogy nem, ezért eddig minden olaszországi utazásunk nagyrészt az ételek körül forgott. Ilyenkor meg sem próbálom visszafogni magam, úgyis tudom, hogy erőfeszítéseim az első gelateriánál meghiúsulnának.
De nem csak turistaként, hanem a saját konyhámban elkészítve is imádom az olasz fogásokat. A hagyományos verzió mellett néha “reform” verziókat is kipróbálok, mint például ez a zelleres lasagne, aminek az ötletét az Instagramon találtam. A tésztalapokat zellerszeletekkel helyettesítjük, de ne aggódjatok, ez csak az étel kalóriatartalmát csökkenti, az élvezeti értékét egyáltalán nem! Próbáljátok ki Ti is!

hozzávalók / 4 adag

A zelleres réteghez

A húsos raguhoz

Besamelmártás

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A zelleres réteg

  1. A zellergumót meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy kb. 100 grammos darabot félreteszünk a raguhoz, ezt nem kell felszeletelni.
  2. Sütőpapírral bélelt, olajjal vékonyan kikent tepsibe fektetjük a zellerszeleteket, sózzuk-borsozzuk, majd 200 fokos sütőben 15 percig sütjük őket.

A húsos ragu

  1. A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
  2. A sárgarépát megpucoljuk és a zellerrel együtt lereszeljük. A szalonnát apróra vágjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát, és néhány perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a szalonnát is, majd 2-3 percig tovább pirítjuk. Sózzuk-borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, majd fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt zellert és sárgarépát, és lefedve további 5 percig főzzük.
  5. A ragut ízesítjük oregánóval, szárított bazsalikommal és borssal, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a hámozott paradicsomot is. Lefedve még 5 percig főzzük a ragut.

Besamelmártás

  1. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük. Először csomós állaga lesz, de ez nem baj.
  2. Fokozatosan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és simára keverjük. Ezt a legegyszerűbben egy kézi habverővel tehetjük meg. Közben fűszerezzük a besamelt sóval, kevés borssal és szerecsendióval.

Az összeállítás

  1. Egy jénai tál aljára néhány evőkanál besamelszószt kenünk, majd ráhelyezünk egy réteg zellert.
  2. Erre jön egy réteg besamel, egy réteg húsos ragu, majd néhány szelet mozzarella. Ismét egy réteg zeller, egy réteg besamel, húsos ragu, majd mozzarella.
  3. Ezt befedjük az utolsó réteg zellerrel, majd a maradék besamelt és a húsos ragut összekeverjük, és úgy öntjük rá az egésznek a tetejére.
  4. Végül a maradék mozzarellával és a reszelt sajttal befedjük.
  5. 200 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük a lasagnét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 943
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pink.Cékla

Mióta szakács: 2017.08.24.
49 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lasagne tészta nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1082
zeller 1 közepes db
olívaolaj 3 ek
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
darált marhahús 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
füstölt szalonna 100 g
sárgarépa 1 nagy db
zeller 100 g
konzerv paradicsom 300 g
sűrített paradicsom 400 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vaj 50 g
teljes kiőrlésű liszt 60 g
tej 600 ml
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi
mozzarella 250 g
sajt 100 g