Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres paradicsomleves csipetkével

Zelleres paradicsomleves csipetkével
Zelleres paradicsomleves csipetkével
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi különleges lehet egy paradicsomlevesben? Semmi... ezer, meg ezer feltöltött recept kering a neten, én mégis megörökítettem ezt is, hátha valaki talál némi különlegességet benne.

Az történt ugyanis a minap, hogy: "mit együnk?" "Paradicsomlevest". Ez eddig rendben van.

A döntéshozatal ott akadozott, hogy paradicsomlé vagy paradicsomkonzerv kerüljön bele? Az uram nem igazán szereti főtt formában, én viszont imádom. Így mindkét lötty belekerült. A darabos, húsos kis paradicsomok is.
Nagyon finom lett. Természetsen a benne lévő paradicsomkat én fogyasztottam egyedül :).


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 l marahúsleves alaphoz teszünk főni 4-5 szál sárgarépát, egy szál petrezselyemgyökeret, kis darab zellert. Fűszerezzük sóval, borssal, kevés cukrot is adtam hozzá.
  2. Amikor megpuhultak a zöldségek, egy tojásból készített csipetkét főzzük bele, majd a végén beletesszük a konzervált paradicsomokat és a paradicsomszószt. Ezek egyenként 200 g nyomtak. Hagyjuk fellobbanni a levest.
  3. Tálaláskor fagyasztóból kivett petrezselyemzölddel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 978
elküldve: 3
receptkönyvben: 136
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

eszkimoo

Mióta szakács: 2011.02.26.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

répás-zelleres paradicsomleves, paradicsomleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-08-08 12:42

Kedves eszkimoo!
Nagyon finom, a kedvencünk új ízekben, pedig én is majdnem így csinálom, de mégsem:-))
Köszi szépen, nagyon fincsi volt:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

eszkimoo
eszkimoo / eszkimoo Tue, 2011-05-17 11:49

Én még teszek kevés cukrot a tányéromba a leveshez általában, ehhez nem is kellett :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2011-05-16 22:49

Jó, hogy eszembe juttattad. Nagyon régen ettünk. Finom lehetett! :-)
Eszter

152
marha alaplé 3 l
sárgarépa 4 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
tojás 1 db
finomliszt 4 evőkanál
konzerv paradicsom 200 g
paradicsomlé 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint