Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres paradicsomsaláta

Zelleres paradicsomsaláta
Zelleres paradicsomsaláta
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a zelleres paradicsomsalátát az olaszországi nyaralásunk alkalmával a szálloda éttermében ettük, minden reggel:).
Pofonegyszerű, és isteni finom.
Két tanulságot szűrtem le: az egyik, hogy én eddig a zeller levelét általában kidobtam...(tudom, mea culpa maxima) Kettő: nem gondoltuk volna, hogy 1500 kilométert kell utaznunk ahhoz, hogy rájöjjünk, a zeller és a paradicsom milyen jó párost alkotnak. Valamint, hogy egy akár íztelen paradicsomot hogyan lehet "feljavítani" zellerrel.:)
Sok szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe ezt a rendkívül bonyolult :))) receptet.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

A hozzávalók arányát nem tüntettem fel, kb. 3 db közepes paradicsomhoz 1 db zellerszárat számoljunk.
Ez a saláta frissen az igazi, másnapra "megplöttyed", úgyhogy frissen készítsük!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot nagyobb kockákra, a zellerszárat vékony karikákra vágjuk, a zeller levelét pedig felaprítjuk.
  2. Az egészet egy tálban összekeverjük, kissé sózzuk és az olívaolaj spray-vel megfújkáljuk. (Ha nincs ilyen spay-nk, meglocsoljuk, de nem kell rá sok.)
  3. Hűtőben kb. fél óráig érleljük

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 26 308
elküldve: 5
receptkönyvben: 298
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

egyéb elnevezések

angol zelleres paradicsomsaláta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

piakistvanne
piakistvanne Sat, 2010-08-14 17:32

Kedves Juci!
Nem voltál egyedül a zeller levelével,én is kidobtam egész addig mig egyszer egy pácolt sajt készítésénél szükségem lett volna zellersóra sehol nem kaptam elsö alkalommal egy ismerösömtöl kaptam száritott zeller levelet.Másodszorra jött egy szikra és a friss zeller leveleket lecsipkettem és kevertem hozzá durva szemű sót és ezt ledaráltam és egyböl meg volt a zellersó.Próbáltam száritott levelekkel azzal nem volt olyan jó.Miután a darálás megtörtént szabadon hagytam állni egy napot többször átkevertem és másnap üvegbe raktam.Na azóta nem kerül kidobásra.

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-08-13 10:52

Még csak annyit, hogy ugyanígy voltam a mozzarella+paradicsom+bazsalikom együttessel. Az is csodafinom! E.

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-08-13 10:50

Szia Jucu!
Egyszerű és nagyszerű! Ma ez lesz a vacsorám egy kis pirítóssal. Sokszor tényleg a "pofonegyszerű" dolgok a legjobbak. Köszi, Edit.

95
paradicsom 3 db
halványító zeller 1 közepes szár
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint