Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres rántott hús gluténmentes bundában

Zelleres rántott hús gluténmentes bundában
Zelleres rántott hús gluténmentes bundában
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel sokak szerint a sült zsemlemorzsa nagyon egészségtelen, ráadásul a gluténmentes morzsa nagyon drága is, olyan rántott hús recepten gondolkodtam, ami kiküszöböli ezeket a problémákat. Ez az egyik nagy kedvencem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Barna rizst szoktam hozzá főzni - amire vagy friss, vágott petrezselyemzöldet hintek, vagy vajon párolt vegyes zöldséggel tálalom. Franciasalátával is ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, ha szükséges, lehártyázzuk, majd szélesebb szalagokra vágjuk nagy, éles késsel.
  2. A hús szalagok mindkét felét megsózzuk - ha van idő, hagyjuk, hogy magába vegye a sót.
  3. A húsokat rizslisztben megforgatjuk, hogy beborítsa őket teljesen a liszt. Így jobban tapad majd rá a tojásos bunda.
  4. A tojásokat felverjük villával, majd hozzáadjuk a fűszereket, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a sajtreszelőn lereszelt zellert, végül annyi lisztet, hogy megfelelő sűrűségű legyen a massza - ami nem folyik le a húsról, de ráragad. Ha túl sűrű lenne, akkor a húst a tenyerünkbe véve a másik kezünkkel rátapasztjuk a bundát, megfordítjuk, majd a másik felére is. Rögtön a forró olajba tegyük mindkét esetben. Ha nem tudjuk rögtön sütni, rizslisztben megforgathatjuk ismét, így nem ragad rá a tányérra.
  5. Forró olajban aranybarnára sütjük a hús mindkét oldalát.
  6. Frissen a legfinomabb, de 2 napig hűtőben eltartható.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 034
elküldve: 6
receptkönyvben: 142
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

glutenfree

Mióta szakács: 2013.04.02.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zelleres panírozott hús, gluténmentes rántott csirkemell, zelleres bundájú rántott csirkemell, rizslisztes rántott hús

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

667
tojás 2 db
zeller 0.3 db
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizsliszt 20 dkg
csirkemell filé 1 db
napraforgó olaj 2 dl