Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres-tejfölös krumplileves

Zelleres-tejfölös krumplileves
Zelleres-tejfölös krumplileves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb sztorija, mivel egy hagyományos, régimódi levesről van szó.

Én így készítem, és mivel nagyon szeretjük a zeller friss zöld ízét, ezért előszeretettel teszem ebbe a levesbe is. A tejföltől egy kicsit savanykás ízt kap, ami szintén nagyon kellemes.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított krumplit, a zellergumót hasonló kis kockákra vágjuk, fazékba tesszük, megsózzuk, és kb. 3 liter vízzel feltesszük forrni.
  2. Míg megfő a zöldség, a lisztből és olajból rántást készítünk, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük.
  3. A zellerszárakat felkarikázzuk, és hozzáadjuk a már majdnem megfőtt zöldségekhez.
  4. A rántást folyósra hígítjuk a zöldséglével, majd visszöntjük az edénybe, és ezzel is tovább forraljuk levest.
  5. Apróra vágjuk a zellerzöldet, hozzáadjuk a leveshez, és kb. egy perc forrás után kész is van.
  6. Tálaláskor ízlés szerint 1 ek tejföllel gazdagíthatjuk tovább.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 287
elküldve: 8
receptkönyvben: 190
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

burgonyaleves zellerrel, tejfölös krumplileves, zöldségleves burgonyával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Thu, 2014-07-03 12:43

Most fogok nekiállni, holnapra szánom ebédnek (másodiknak palacsintát gondoltam), de biztos elkóstolgatok belőle egy tányérkával még ma. :-)

329
burgonya 650 g
zeller 250 g
zellerlevél 4 db
repceolaj 4 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
tejföl 200 g
0 ízlés szerint
víz 3 l