Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerfasírt

Zellerfasírt
Zellerfasírt
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Böjti időszakban ideális köret, de akkor is jó, ha egy kis újdonságra vágyik az ember.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert kérgét levágjuk, lereszeljük, felaprítjuk a friss petrezselymet, a fokhagymát megpucoljuk.
  2. Ezeket egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a sót, borsot, kis pirospaprikát, hogy színe legyen. Majd 2-3 kanál lisztet, a tojást és annyi vizet öntünk hozzá, hogy összeálljon.
  3. Muffin sütőt kiolajozzuk, és megtöltjük a masszával. Két sütőformával lesz. (Olajban is ki lehet sütni, tetszőleges gombócokat formálva.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 439
elküldve: 6
receptkönyvben: 188
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

presidance

Mióta szakács: 2013.02.19.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fasírt zellerből, fűszeres zellerfasírt, petrezselymes zellerfasírt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BBiGIII96
BBiGIII96 Wed, 2017-11-01 13:08

Nekem nem sikerült valami jól. A nagy lyukú reszelőn reszeltem le a zellert és mindent a recept szerint csináltam, de nekem nem állt úgy össze. Nyers maradt a közepe, a teteje és az alja megpirult. Végül kikapartam és inkább bepaníroztam és kirántottam.

mildyko
mildyko Fri, 2014-04-04 14:48

Ma megcsináltam:) hát valami isteni finom:) én kókuszzsírba sütöttem,petrezselyem helyett napraforgómagot tettem bele. Nem nagyon szerettem a zellert,eddig csak rántva ettem,de ezután ebből dupla-dupla adagot készítek:):) Köszönöm a receptet:)

iberkes
iberkes Fri, 2014-02-07 09:47

Én muffin sütőben készítettem és nekem megpuhult! Remek ízhatás! Köretként, feltétként, sőt önmagában is isteni! Köszönöm szépen a receptet.

presidance
presidance / presidance Tue, 2013-05-07 16:54

Én egy picit tovább sütöm mint olajban szoktam, de ha picit megfőzöd előtte biztos átsül. Ma csináltam hús változatban és megsült a muffin sütőben. Próbálkozni kell. Lehet sütőtől is függ.

101
zeller 1 db
petrezselyem 1 csokor
tojás 1 db
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
teljes kiőrlésű liszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek