Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves 2.

Zellerkrémleves 2.
Zellerkrémleves 2.
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobbik fiam kedvéért készült habarásmentesen, tejszín nélkül ez a leves. Ezentúl, csak így fogom főzni, mert sokkal könnyebb és finomabb.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirított zsemlekockával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  2. A zellert felkockázzuk (kockacukor nagyságúra) és a hagymához adjuk. 5-10 percig pirítjuk rajta. A végén beledobjuk az áttört fokhagymát és 1-2 percig ezzel is pirítjuk.
  3. Húsleves alaplével felöntjük, fehérborssal ízesítjük. Puhára főzzük.
  4. Ha a zeller puha, akkor botmixer segítségével pépesítjük.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 112 096
elküldve: 12
receptkönyvben: 856
elkészítve: 52/72
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

habarásmentes zellerkrémleves, zellerkrémleves habarásmentesen

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maros Gyöngyi
Maros Gyöngyi Thu, 2015-01-15 18:16

Sziasztok!
Most készítettem el, valami csodálatos illat terjeng a lakásban.
Egyszerű, és könnyű volt megcsinálni, valóban csak ajánlani tudom mindenkinek, még akkor is ha borsot nem is tesztek bele.
Kinga, most olvasom amit beírtál. Alaposan megdinszteltem én is, és mikor felöntöttem, húsleves kockát tettem bele, és még külön sót is.
Mikor kész lettem a mixeléssel, még utólagosan kellett vizet tennem, mert igen szószosra sikeredett :-)
Majd 2 pohárral tettem még vizet hozzá, és felfőztem újra.
Már alig várom, hogy a 2. menü is kész legyen........
Üdv: Gyöngyi

alfaniki
alfaniki Fri, 2013-04-05 20:35

Nagyon jó recept,én is csempésztem bele 1 sárgarépát és egy kevés petrezselymet :)

fonicia
fonicia Fri, 2013-02-01 15:31

Szia kedves Kiki!Most csináltam meg a levest, és isteni finom lett! Szuper recept, biztosan máskor is fogom csinálni!!Most fogyózok és ezért bőven ehetek belőle!Köszi! Ja és persze mentettem!!!
Üdv:Fonicia

falomag2011
falomag2011 Mon, 2012-12-03 11:40

koszonom,hogy ravilagitottal,amugy tobbszor lattam a fozomusorokban is ,de ma kerult ra sor ,es nagyon finom,ajanlom mindenkinek
udv magdi

ronnie
ronnie Thu, 2012-03-15 16:42

Nagy kedvenc lett nálunk, még apa is (!) szereti jó sűrűn! :D Köszi Kiki! :)

Katzeztak
Katzeztak Sat, 2011-04-02 17:07

Kedves Kiki!
Nekünk is nagyon ízlett, először csináltam ezt a levest, eddig mindig édesanyámét ettük.
Én még raktam bele egy kis szerecsendiót, nagyon kevés reszelt sárgarépát és petrezselymet is. A véletlen folytán alakult úgy, hogy a dinsztelés-párolás hosszabbra nyúlt és a már nagyrészt megpuhult zellert öntöttem fel az alaplével, viszont így is nagyon finom lett, köszönjük szépen!
Üdv
Kinga

168
zeller 3 nagy db
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
fehér bors 0 ízlés szerint
csirke alaplé 1.5 l