Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves 3.

Zellerkrémleves 3.
Zellerkrémleves 3.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors és ízletes leves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirított zsemlekockákat is kínálhatunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert és a burgonyát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk.
  2. Egy edényben felfőzzük a levest, a burgonya- és zellerkockákat beletesszük, lefedve 20 percig főzzük.
  3. A levest pürésítjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tejszínt hozzáadjuk, még egyszer mixeljük, majd felfőzzük.
  4. Megszórjuk petrezselyemzölddel.






  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 049
elküldve: 2
receptkönyvben: 255
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes zellerkrémleves burgonyával, zellerkrémleves tejszínnel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-08 09:27

Kedves Szakács!
Ha rendes tejszínt használsz, olyat, amilyennek egy tejszínnek lenni kell, sosem fog kicsapódni. Nyugodtan bele lehet önteni a levesbe. Az a tejszín, ami kicsapódik, meg aminek hőkiegyenlítés kell, nem tejszín. Aki meg ilyet használ, az inkább ne írjon butaságot másoknak.

z1
z1 / z1 Sun, 2010-11-07 22:36

...és, ha nem muszáj, akkor nem petrezselyemzölddel, hanem apróra vágott zeller zölddel díszítjük. Annak zeller íze van, ellentétben a petrezselyemmel.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-08 09:21

Én is petrezselyemmel szórnám meg. Egyszerűen azért, mert sokkal finomabb úgy. Egy ilyen levesnek nem az a lényege, hogy töményben nyomd a zellert, hanem, hogy finomítsd az ízeket a végén esetleg olyat tégy rá, ami kontrasztot ad. A zellerzöld nem sok kontrasztot fog adni a zellerlevessel. Úgy is mondhatnám: unalmas.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-07 22:26

Egy kérdés miért érdekes a képen a zellerkrémleves állaga?

3.A levest pürésítjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tejszínt hozzáadjuk, még egyszer mixeljük, majd felfőzzük. -> sztem fontos hozzá tenni hogy amikor lekutteroltuk, utána hőkiegyenlitéssel kell felfőzni a tejszinnel ujra , utána lesz krémes, ha egyből tesszük bele, akkor kicsapodik rajta a tejszín...

saját tapasztalat ! :)

glaser
Glaser / glaser Mon, 2010-11-08 10:45

Evek ota fözök tejszinnel es meg sosem csapodott ki. De amint Gargoyle irta rendes tejszint kell hasznalni.

128
zeller 400 g
burgonya 1 db
csirke alaplé 750 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
főzőtejszín 200 ml
petrezselyem 0 ízlés szerint