Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves 5. - medvehagymával

Zellerkrémleves 5. - medvehagymával
Zellerkrémleves 5. - medvehagymával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a zellertkrémlevest, de csak egy kis zellerem volt itthon, na meg a saját szedésű medvehagymám...Gondoltam, összehozom a kettőt! Ez lett belőle, egy friss, tavaszi leves! Jó étvágyat hozzá!


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert és a krumplit megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Kevés olajon elkezdjük pirítani. Éppen csak kapjon egy kis színt (itt jöhet a zúzott fokhagyma). Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, puhára főzzük (nem kell sok idő neki, ha apróra van vágva).
  2. Közben a medvehagymát megmossuk, szárítjuk, és felaprítjuk. Félrehúzzuk a puha zöldséget a tűzről, beleszórjuk a medvehagymát. Botmixerrel simára turmixoljuk.
  3. Visszatesszük a tűzre, felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és egyet forralunk rajta.
  4. A tejfölt kikeverjük egy kanál forró levessel (hogy ne ugorjon össze).
  5. Összeöntjük, és kb. 1 perc után lekapcsoljuk.
  6. Tetejére friss medvehagyma-csíkokat tehetünk, pirított kenyérkockát vagy éppen levesgyöngyöt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 245
elküldve: 4
receptkönyvben: 119
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kultné Szabó Noémi

Mióta szakács: 2011.04.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

medvehagymás zellerleves, krémes zöldségleves zellerből és medvehagymából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fenyoagi82
fenyoagi82 Mon, 2012-06-25 12:23

Én egy picit változtattam az arányokon, de így is nagyon finom lett a leves. Én 2 zellergumót és 2 szem burgonyát tettem bele, illetve én nem sűrítettem tejföllel (a párom nem szereti a tejfölt), hanem kevesebb alaplét tettem az összeturmixolt alaphoz. Köszönöm szépen a receptet!

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-04-19 13:26

Kedves Kittens! Gratulálok az első receptedhez:)) Üdv köztünk:)) Üdv Edit

209
zeller 1 kis db
burgonya 3 db
medvehagyma 1 csokor
tejföl 175 g
fokhagyma 1 gerezd
alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek