Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves ahogy Vikóca készíti

Zellerkrémleves ahogy Vikóca készíti
Zellerkrémleves ahogy Vikóca készíti
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a krémleveseket, így ez egy alapvető darab a receptkönyvemben. Egyszerű és gyors az elkészítése.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirított kenyérkockával, pirítóssal vagy levesgyönggyel tálaljuk. Tetejére is szórjunk friss petrezselymet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, a vajon picit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott zellert, és kevés vízzel megpároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  2. A liszttel behintjük, és felengedjük vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, de nem kell sok, mert a leveskocka is elég sós.
  3. Ha felforrt levesszük a tűzről, picit hagyjuk hűlni, átturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejet. Ha nem találjuk elég sűrűnek, a tejbe még keverhetünk egy kis lisztet. Visszatesszük a tűzre, és újból felforraljuk.
  4. A legvégén teszünk bele petrezselymet. Friss bele a legjobb, de ha csak szárított vagy fagyasztott van, az is tökéletes.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 595
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vikóca

Mióta szakács: 2013.11.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zellerkrémleves, zellerkrémleves pirított zsemlekockával, petrezselymes zellerkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

140
zeller 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
leveskocka 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
tej 1 dl
finomliszt 3 evőkanál
vaj 2 ek
víz 1 l