Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves Dorcy konyhájából

Zellerkrémleves Dorcy konyhájából
Zellerkrémleves Dorcy konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémlevesek évszaktól függetlenül, mindig nagyon ízletesek, és gyorsan elkészíthetők. Ezt a receptet először Édesanyámmal készítettem el, már akkor nagyon finomra sikerült, azóta pedig még annál is finomabb! :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A sűrítéshez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert és a répákat megmossuk, megpucoljuk, és kockákra vágjuk, majd az apróra vágott hagymával együtt kevés olajon puhára pároljuk. (Kb. 10 percig, folyamatos kevergetéssel, hogy nehogy leégjen!)
  2. Amikor a zöldségek megpuhultak, felöntjük kb. 1 liter vízzel. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük (ízlés szerint).
  3. Amikor forrni kezd, beledobjuk a húsleves kockát.
  4. Közben elkészítjük a rántást. A 2 dl tejfölt összekeverjük kb. 4 ek rétesliszttel, görcsmentesre kikeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez.
  5. Folyamatosan kevergetjük tovább 2-3 percig, végül elzárhatjuk. Turmixgéppel, vagy akár csak krumplitörővel összetördeljük a belevalókat.
  6. Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot szórhatunk (trappista) és szárított kenyeret. Jó étvágyat!:)
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 479
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorii

Mióta szakács: 2012.08.22.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos zellerkrémleves, tejfölös zellerkrémleves, zellerkrémleves kenyérkockákkal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lődi Ákos
Lődi Ákos Wed, 2018-03-07 02:17

Kedves Dorii. Hát jól kilöttyent, (7000km-nyire) a zellerkrémlevese! Előszőr csináltam kockára vágott répából, zellerből. Nem habartam be, mindenki külön ízesítette. Nagyon finom lett, köszönöm. Ha erre jár,szívesen megkínálom belőle! Lődi Ákos, New York.

dorcy
Dorii / dorcy Sun, 2013-03-24 19:26

Igen, nagyon sok receptet olvastam én is, amiben nincsenek zöldségek, csak krumpli meg zeller. :) Azt a verziót még nem próbáltam, de terveztem már!:)
Nálunk ez a verzió vállt be, mi nagyon szeretjük. :))
Nagyon szívesen!
Szép hetet!:)

csilivili
csilivili Fri, 2013-03-22 12:55

nagyon finom..én már többször is elkészítettem...most hétvégén is ez lesz az egyik menü..:)

dorcy
Dorii / dorcy Wed, 2012-10-24 17:38

Véleményem szerint nagyon finom! Ha elkészült visszajelzést kérek mindenképp! :) Nagyon szívesen.

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Wed, 2012-10-24 13:39

Nagyon fincsi.Bár én nem teszek sárgarépát és zöldséget csak burgonyát. Tejszínnel habarom.Kifogom próbálni ezt a változatot is. Köszike hogy megosztottad velünk a receptet.

dorcy
Dorii / dorcy Sun, 2013-03-24 19:27

Igen, nagyon sok receptet olvastam én is, amiben nincsenek zöldségek, csak krumpli meg zeller. :) Azt a verziót még nem próbáltam, de terveztem már!:)
Nálunk ez a verzió vállt be, mi nagyon szeretjük. :))
Nagyon szívesen!
Szép hetet!:)

382
zeller 25 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
víz 1 l
tejföl 2 dl
rétesliszt 4 evőkanál
sajt 5 dkg
kenyér 2 szelet