Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves Marcsiseftől

Zellerkrémleves Marcsiseftől
Zellerkrémleves Marcsiseftől
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a zellerkrémlevest, én így készítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a vajon aranysárgára pirítjuk. A zellert megtisztítjuk, mossuk, kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és kb. 5 percig pirítjuk, folyamatosan keverjük.
  2. Majd felöntjük 1 l húslevessel (ha nincs, akkor 1 l víz és 2 db húsleves kocka), ekkor belekerül az apróra vágott burgonya és a fokhagyma is.
  3. Felforraljuk, és fedő alatt puhára főzzük, ízlés szerint sózzuk. Amikor megfőtt, kicsit lehűtjük, majd simára turmixoljuk. Beleöntjük a tejszínt, óvatosan melegítjük, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel.
  4. Az angolszalonnát vékony csíkokra szeljük, megpirítjuk, és a leves betétjeként tálaljuk.
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 18 631
elküldve: 6
receptkönyvben: 96
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves zellerből, zöldségkrémleves, tejszínes zellerleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

254
zeller 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
burgonya 1 db
fokhagyma 2 gerezd
alaplé 1 l
angolszalonna 10 dkg
főzőtejszín 1 dl
vaj 5 dkg