Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves pussycattól

Zellerkrémleves pussycattól
Zellerkrémleves pussycattól
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon-nagyon régen ettem, még Magyarországon zellerkrémlevest, mert itt ahol élek eddig még nem lehetett kapni gumós zellert. Végre már elkezdték árulni itt is, nagy örömömre, mert igazán szeretem az ízét. Így aztán kerestem rá ötleteket, és összehoztam ezt a levest az én ízlésemre. Remélem másnak is ízlik úgy, mint nekünk. 

 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát a vajon és az olajon megdinszteljük.
  2. Rádobjuk a kockára vágott zellert és a krumplit, kicsit sütjük, felöntjük a húslevessel, a lének csak egy kicsivel kell, hogy ellepje a zöldségeket. Beledobjuk a babérlevelet, citromhéjat és sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük.
  3. Ezután pürésítjük, tejszínnel higítjük megfelelő sűrűségre, ízesítjük a citromlével (ízlés szerint), még egyet rottyantjuk és kész.
  4. Vágott petrezselyemmel díszíthetjük, de ha még többet teszünk bele, úgy is finom.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 866
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellerleves tejszínnel, pürésített zeller, tejszínes zellerkrémleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-01-29 01:14

Szélsebesen mentettem, GUSZTA! Veronika, de megenném ezt most! Én is imádom a zellergumót! Veszek is a héten; nekem még mindig a szomszéd külvárosba kell vezetnem ezért, mert itt helyben nem árulják... Puszi, Torma :)

131
zeller 1 db
burgonya 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
alaplé 1.5 l
vaj 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
babérlevél 1 db
fehér bors 0.5 tk
főzőtejszín 2 dl
citromlé 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
petrezselyem 0 ízlés szerint