Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves rukkolás sajtos pirítóssal

Zellerkrémleves rukkolás sajtos pirítóssal
Zellerkrémleves rukkolás sajtos pirítóssal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újdonságot akartam, legalábbis számomra. Aztán isteni lett, és én még nem kóstoltam soha zellerkrémlevest. De most már szeretem.

hozzávalók / 4 adag

Leves elkészítése

Pirítós elkészítése

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves elkészítése

  1. A hagymát apróra vágjuk, és kevés vajon finoman megpirítjuk. Amikor már majdnem jó, hozzátesszük a fokhagymát, és azt is megpirítjuk.
  2. A zellert és a krumplit felaprítjuk, és beletesszük a fűszerekkel együtt.
  3. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, meg egy pici. Megfőzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Aki szereti, egy kevés tejföllel is feldobhatja.
  4. Reszelt sajttal és pirított napraforgóval tálaljuk.

Pirítós elkészítése

  1. A szeleteket megpirítjuk, majd megkenjük vajjal.
  2. Ráreszeljük a sajtot, és megpakoljuk a rukkolával.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 285
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Panka80

Mióta szakács: 2014.12.22.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellerkrémleves pirítóssal, zellerkrémleves reszelt sajttal és pirított napraforgómaggal, zellerkrémleves sajttal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

408
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
zeller 1 közepes db
burgonya 1 db
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
1 kávéskanál
szárított natúr zöldségkeverék 3 g
víz 6 dl
rozskenyér 0.25 kg
rukkola 5 dkg
trappista sajt 10 dkg
vaj 2 dkg
sajt 5 dkg
napraforgómag 2 teáskanál