Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves sajtos olajbogyós bagettel

Zellerkrémleves sajtos olajbogyós bagettel
Zellerkrémleves sajtos olajbogyós bagettel
35 perc / főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hideg téli napon tökéletes melegítő, de hidegen is finom, tápláló! 

hozzávalók / 4 adag

Krémleves

Bagett

Szólj hozzá!

elkészítés

Krémleves

  1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát felaprítjuk, majd kevés olajon megpirítjuk egy kicsit. Ha a hagyma kész, rátesszük a burgonyát és a zellert, felöntjük vízzel, beledobjuk a leveskockákat. Nem baj, ha több vizet teszünk rá, hiszen a burgonya és a tejszín majd besűríti.
  2. Ha megfőtt a zöldség, levesszük a tűzről, turmixgéppel pépesítjük, majd visszatesszük, és hozzáöntjük a tejszínt. Fűszereinkkel ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk.

Bagett

  1. Míg a levesünk összeforr a tejszínnel, a bagettszeleteinket gazdagon sajtozzuk, és egy fél olajbogyót teszünk rájuk.
  2. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük a sajtot a tetején (kb. 15 perc).
  3. Melegen a leves mellé tálaljuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 252
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Delicious

Mióta szakács: 2014.06.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zelleres krémleves, tejszínes zellerleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

567
zeller 1 nagy db
burgonya 2 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
főzőtejszín 200 ml
leveskocka 2 db
tárkony 2 kk
fokhagymapor 1 kk
bazsalikom 1 csipet
víz 1.5 l
bagett 20 szelet
sajt 25 dkg
zöld olajbogyó 10 db