Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves szőlőpálinkával

Zellerkrémleves szőlőpálinkával
Zellerkrémleves szőlőpálinkával
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, fűszeres leves, ami gyorsan összeállítható. A zeller határozott egyéniségét a beleöntött pálinka megszelídíti, igazán harmonikussá teszi. Fontos, hogy minőségi pálinkát tegyünk bele illatos szőlőből vagy annak törkölyéből készültet. A receptet Schmidt Eszter barátnőmtől tanultam, Ő a barátainak, barátnőinek szokta elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  2. A zellert megtisztítjuk, és felkockázzuk.
  3. A hagymát 5 dkg vajon megpároljuk, ezután hozzáadjuk a felkockázott zellert, és azt is megpároljuk.
  4. Amikor a zeller is megpárolódott, hozzáadunk 1 evőkanál lisztet, felöntjük a húsleves alaplével, ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt fehérborssal, szerecsendióval, és felforraljuk.
  5. Amikor puhára főtt, az egészet összeturmixoljuk (kézi botmixerrel), hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még egyet forralunk rajta.
  6. Amikor elkészült, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pálinkát.
  7. Tálaláskor pirított kenyérkockát, aprított mandulát vagy zellerleveleket szórhatunk a tetejére.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 913
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pálinkaügynök

Mióta szakács: 2013.10.31.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes zellerkrémleves, pálinkás zellerkrémleves, részeges zellerkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

375
vöröshagyma 1 nagy db
zeller 1 közepes db
finomliszt 1 evőkanál
alaplé 2 l
fehér bors 1 késhegynyi
szerecsendió 1 késhegynyi
főzőtejszín 1.5 dl
vaj 5 dkg
pálinka 0.3 dl
kruton 10 dkg
mandula 20 g