Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerleves szerecsendió-virággal 1858-ból

Zellerleves szerecsendió-virággal 1858-ból
Zellerleves szerecsendió-virággal 1858-ból
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Németh Zsuzsánna 1858-as Magyar szakácskönyvéből való recept. A szerecsendió-virág a zellergumóval tökéletes párost alkot, nem hivalkodó, de nagyon finom  és egyszerű leves.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Pirított zsemlekockával is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt és apró kockákra darabolt zellert, és kis lángon, sűrűn átkeverve bő negyed órát pirítjuk.
  3. A cukrot a szerecsendió-virággal egy mozsárban porrá törjük, majd a pirult zellerre szórjuk, hagyjuk picit karamellizálódni.
  4. Felöntjük az alaplével, ha szükséges, megsózzuk. Most már rövid idő alatt megpuhul a zeller, nem kell sokáig főzni.
  5. Egy tálban a tejfölt néhány merőkanál forró levessel jól kikeverjük, majd a leveshez adjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 588
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellerleves, fűszeres zellerleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

103
zeller 1 közepes db
vaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
alaplé 1 l
tejföl 2 ek
cukor 1 teáskanál
szerecsendió virág 1 db
0 ízlés szerint