Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellersaláta burgonyával melegen

Zellersaláta burgonyával melegen
Zellersaláta burgonyával melegen
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymamám receptje, ami lehet köret vagy saláta. Nagyon egyszerű, viszont ízletes meleg saláta! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert megpucoljuk. Először félbevágjuk, majd megint félbe, és így szeleteljük vékony szeletekre.
  2. A burgonyát is hasonló méretű, kis szeletekre vágjuk. Ezután az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zellert, lassú tűzön pároljuk kevés ideig.
  3. Kicsit később a burgonyát is beletesszük, jól elkeverjük, és kevés víz (kb. fél deci) hozzáadásával puhára pároljuk őket. A zöldségek méretétől függ a párolási idő kb. 30-40 perc.
  4. Közben sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A végén az ízeket megturbózzuk az ecettel, de csak óvatosan, kóstolgassuk, hogy kinek mennyire pikánsan ízletes.
  5. Melegen tálaljuk, húsok mellé kiváló köret lehet.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 793
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meleg pikáns zellersaláta, zelleres krumplisaláta, krumplis zellersaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

178
zeller 0.5 kg
burgonya 0.5 kg
vöröshagyma 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
napraforgó olaj 3 ek
ecet 1 ek
víz 0.5 dl