Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerszár krémleves sárgamustárral

Zellerszár krémleves sárgamustárral
Zellerszár krémleves sárgamustárral
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy krémlevesnél sosincs jobb választás, ha megéheznénk, de semmi kedvünk a konyhában sok időt eltölteni. Imádom a zöldségleveseket ilyen formában elkészíteni. Ízorgiává lehet varázsolni egy újragondolt fűszerezéssel, és egy újabb hozzávalóval. 

hozzávalók / 2 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellerszárakat megmossuk, csíkokra vágjuk, és az alaplében megfőzzük a fél vöröshagymával együtt.
  2. Ne főzzük szét, éppen csak, hogy kiengedi az ízét, és kicsit a zöld színét.
  3. Turmixgépbe átszedjük a zöldséget, adunk hozzá egy gerezd fokhagymát (lehet kettőt is), egy-két merőkanálnyi alaplevet, majd annyi tejszínt vagy joghurtot, amennyivel elérjük a kívánt sűrűséget.
  4. Fűszerezzük kevés sóval, borssal, és reszelünk hozzá szerecsendiót.
  5. Tálalásnál megszórjuk lenmaggal és 1-1 ek sárgamustárral ízesítjük.
  6. Kanalazásnál kedvünkre ízlelhetjük a mustár és a zeller ízkombinációját. 
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 982
elküldve: 2
receptkönyvben: 136
elkészítve: 15/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellerszár krémleves, halványító zeller-krémleves, mustáros zellerkrémleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

118
halványító zeller 6 db
vöröshagyma 0.5 közepes fej
főzőtejszín 1 dl
alaplé 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
mustár 1 ek
lenmag 0.5 teáskanál