Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zengővárkonyi sertéstekercs, ahogy mi szeretjük

Zengővárkonyi sertéstekercs, ahogy mi szeretjük
Zengővárkonyi sertéstekercs, ahogy mi szeretjük
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem kedvenc étele. Az esküvőnkön ez az étel szerepelt az első helyen a menükártyán. A férjemnek külön szolgáltak fel egy púpos tányérral:) Sokféle változat ismeretes. Gomba helyett lehet csemege uborkát vagy kaprot is belerakni. A férjem gombával szereti, mert kedvenc pécsi éttermében is így készítik.

hozzávalók / 4 adag

A sertéstekercsekhez

A panírozáshoz

ajánlat

Köretnek rizst adtam hozzá, de burgonyapüré, petrezselymes-főtt burgonya, friss saláta is remekül illenek hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshús szeleteket jól kiklopfoljuk. Majd megsózzuk.
  2. A szeletelt gombát kevés vízzel felöntjük. Forraljuk 10 percig. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Majd lisztes habarást adunk hozzá (nagyon be fog sűrűsödni), aztán hozzáadjuk a tejfölt és a tejet.
  4. Néhány percig főzzük tovább.
  5. Ha elkészült a gomba, a hússzeletekre terítjük, ráhelyezzük a sonkát, és jó szorosan összegöngyöljük. Vigyázzunk, hogy a gombából ne rakjunk túl sokat, mert kifolyik, amikor göngyöljük.
  6. Hústűvel rögzítjük őket.
  7. Ezután bepanírozzuk, és forró olajban megsütjük őket.
  8. Tálalás előtt eltávolítjuk a hústűket, a panír jól összetartja a göngyöleget.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 335
elküldve: 3
receptkönyvben: 431
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-sonkás rántott sertéstekercs,sertésrolád gombával és sonkával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2015-02-12 14:58

Mi is így szeretjük! Nagyon finom volt. Biztos legközelebb is finom lesz. Zsuzsa

ani0228
ani0228 Fri, 2012-01-13 18:46

szia megszeretném kérdezni hogy a piacon vett csiperkkéböl hogy készitsem?

fetzeragi
fetzeragi Tue, 2011-02-15 22:27

Az én férjemnek is ez a kedvence, de én úgy tudom, hogy az eredeti zengővárkonyiban szalonna-hagyma-sajt van. De persze ez is ízlés dolga, mindenesetre nagyon finom! :) Mindenkinek ajánlom!

EperUK
EperUK / EperUK Mon, 2010-12-06 08:52

Kedves salumeria!
Igen, baranyaiak vagyunk/voltunk. Az élet úgy hozta, hogy Angliában kezdtünk új életet, de nem feledjük, honnan is jöttünk:) Remek húsétel, rengeteg variációval, nagyon szeretjük. Jó főzőcskézést:) Üdv: Saci

salumeria
Kornél / salumeria Mon, 2010-11-15 11:41

Kedves íEper,

Ezek szerint Ti baranyaiak vagytok?
Csak azért, mert én is 30 évig pécsett éltem, és zengővárkonyi tekerccsel sehol máshol nem találkoztam, csak baranyában. Ez alapvetően a cordon bleu egyfajta tovább fejlesztett verziója, "baranyai" módon. Ha jól készítik el, nagyon finom. Jó ilyen receptet is látni itt, egy kis hazai! :)))

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-07-16 18:22

Szia EperUK!
Hát ez istenien néz ki, úgy gondoltam hétvégén megsütöm. Köszi a receptet! Üdv.Edit.

1185
sertéshús 80 dkg
gomba 400 g
sonka 10 dkg
tejföl 2 ek
tej 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 10 dkg