Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zeppole – Szent József fánkjai

Zeppole – Szent József fánkjai
Zeppole – Szent József fánkjai
40 perc / előkészület: 35 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden húsvétkor elkészítem, de az év bármely napján tökéletes!

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a sárgakrémet készítjük el. A tojásokat a cukorral verjük fehéredésig, rakjuk bele a lisztet. Közben a tejet felforraljuk a kikapart vaníliával, majd adjuk hozzá a tojássárgás keveréket. Gőz fölött addig keverjük, amíg jól besűrűsödik, annyira hogy egy kanálon rajta maradjon. Ha már elég sűrű, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztát készítsük el ezután. Melegítsünk egy mélyebb edényben 2,5 dl vizet, tegyük bele a vajat, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, gyors keveréssel tegyük bele a lisztet. Majd rakjuk vissza a tűzre, és pár percig még kavargassuk a keveréket. Hasonló lesz a tésztája, mint a képviselőfánknak. Öntsük ki egy tálba, és várjuk meg, míg langyos lesz. Adjuk hozzá a cukrot, a citrom lereszelt héját, majd egyenként dolgozzuk bele a tojásokat is. Amikor már beledolgoztunk mindent és sima tésztát kapunk, rakjuk egy nyomózsákba, amire csíkos csövet helyezünk.
  3. Vágjunk ki sütőpapírból 8 cm-es négyzeteket. Kenjük be egy kis olajjal a lapokat, és a közepükre nyomjunk spirál alakban tésztakupacokat. Melegítsünk bőven olajat kb. 170 fokra egy sütőedényben, és a kis négyzet lapocskákról egy kés segítségével csúsztassuk bele a tészta halmokat. Egyszerre csak 3-4 adagot.
  4. Süssük közepes lángon, többször megforgatva, hogy szép egyenletes színt kapjanak. Szedjük ki a „fánkocskákat” konyhai papírtörlőre, itassuk fel a felesleges zsiradékot.
  5. Mindegyik tetejére nyomjunk krémet, és szórjuk meg porcukorral!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 201
elküldve: 2
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Flora1205

Mióta szakács: 2013.08.10.
15 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: nehéz
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliakrémes fánk, olasz fánkocska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

432
finomliszt 15 dkg
cukor 4 dkg
vaj 7 dkg
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
víz 2.5 dl
tojássárgája 5 db
cukor 10 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 5 dl
vanília 1 db