Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zing Street Burger

Zing Street Burger
Zing Street Burger
36 perc / előkészület: 30 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha jóféle burgert ennél, keresd a Zing Burger food truck-ot!

hozzávalók / 4 adag

burger

házi majonéz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A házi majonéz elkészítéséhez a tojássárgáját a botmixer keverőpoharába tesszük, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a mustárport és a chiliszószt, majd közepes fokozaton keverve hozzáadjuk az olajat is, először vékony sugárban, majd egyre bátrabban. Kb. 2 perc alatt remek házi majonézt kapunk.
  2. A legnagyobb serpenyőben, amink van, felforrósítjuk az olajat. Amikor füstölni kezd, hozzáadjuk a felszelt hagymát, majd addig rázogatjuk, keverjük, amíg kívül szép barna, belül meg roppanós, karamellizált hagymát kapunk. Ne várjunk csodát, ez eltarthat húsz percig is a serpenyő méretétől és a hagyma nedvességétől függően. A hagyma csak akkor karamellizálódik, ha a víz már elpárolgott belőle.
  3. A megformázott hamburgerhúst felhasználás előtt 20 perccel kivesszük a hűtőből, hogy ne hűtőhidegen kezdjük el sütni, így nagyobb eséllyel kapunk egyenletesen hőkezelt húst, és nem csak a széleit fogja megkapni a grill úgy, hogy a közepe nyers marad. Helyezzük grillrácsra vagy serpenyőbe a húst, és a sütés során csak egyszer fordítsuk meg. Ha jól felmelegítettük a grillt, akkor 3-3 perc sütés oldalanként kb. közepesen átsült húst eredményez. Persze sok múlik a hús minőségén is. Az alapszabály az, hogy minél jobb minőségű hússal dolgozunk, annál hamarabb átsül, mert a zsírszövetek felolvadnak a húsban. és jobban szállítják a hőt, a jó minőségű húsban pedig sűrűbbek a zsírszövetek. A sütési időket tekintve 3-3 perc medium, 4-4 perc medium well, 2-2 perc medium rare húst eredményez.
  4. Amikor megfordítjuk a húst, sózzuk és frissen őrölt borssal borsozzuk meg bátran. Tegyük rá egyből a sajtot, hogy a sajt a hús hőjétől ráolvadjon, majd a második 3 perc elmúltával tegyük meleg tányérra vagy nyitott, alacsony hőfokú sütőbe alufóliával lefedve pihenni kb. 3-5 percig.
  5. Amíg a hús pihen, vágjuk félbe, óvatosan vajazzuk meg és serpenyőben pirítsuk meg a zsemléket. (Pirítóssütőben is megpiríthatjuk, de sokkal jobb a serpenyőben pirított zsemle, mert a felülete sima lesz, és ezáltal kevésbé szívja fel a szószokat.)
  6. A zsemlét kenjük meg a házi chilis majonézzel, erre kerüljön a karamellizált hagyma és a húspogácsa a ráolvadt sajttal. A zsemle koronájára pedig egy karika ketchup és fűszeres mustár kíséretében felvágott csemegeuborkát tegyünk (a ketchuppal és a mustárral bánjunk óvatosan, mert egy kevés feldobja, a túl sok tönkreteszi a burgert.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 9 500
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Food Truck Show Hungary

Mióta szakács: 2018.06.19.
10 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi hamburger, marha burger

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1254
hamburgerhús 60 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
napraforgó olaj 1 dl
cheddar sajt 10 dkg
ketchup 2 ek
mustár 4 kk
csemegeuborka 4 db
zsemle 4 db
vaj 1 ek
tojássárgája 1 db
fehérborecet 1 ek
1 kávéskanál
mustár 1 ek
chiliszósz 2 ek
napraforgó olaj 2 dl