Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zölbabfőzelék 2.

Zölbabfőzelék 2.
Zölbabfőzelék 2.
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a családom nincs odáig a zöldbabért, kicsit trükköztem és a rácbabot formáltam meg kicsit :).

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A rántáshoz

ajánlat

Sült virslivel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot  kb. 2 cm-es darabokra, a krumplit kis kockára, a hagymát apróra vágjuk.
  2. Kevés zsiradékon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pici sóval, ráöntünk kb. 0,5 dl vizet és ismét zsírjára sütjük.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, köménnyel, majd felöntjük vízzel, ebbe a lébe tesszük bele a felaprított zöldbabot, krumplit, babért és sót. Annyi víz legyen rajta, hogy ellepje a zöldségeket.
  4. Ha a zöldségek megpuhultak, világos rántást készítünk és besűrítjük vele az ételt.
  5. Ha szükséges utánfűszerezzük, majd belekeverünk 3-4 evőkanálnyi tejfölt. Ezután már csak 5 percig főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 64 498
elküldve: 8
receptkönyvben: 240
elkészítve: 17/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2016-01-07 11:57

Mai ebéd: zöldbabfőzelék lencsefasírttal. Néha kell a nagy dőzsölések után! Jó kis recept!

il-di.
Il-di. / il-di. Sun, 2013-07-07 17:10

Nagyon finom főzeléket készítettem ma a Te recepted szerint. Melegen és hidegen, egyaránt jó. Köszönet érte! Üdv.: il-di.

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti Wed, 2011-11-16 21:16

Nálunk sem nagyon kultiválták a sima zöldbabfőzeléket, ezért született ez a recept...most már így és palóclevesnek, meg ha zöld vajbabból van, akkor majonézes zöldbabsalátának elfogy :))
Örülök,hogy neked is elnyerte a tetszésedet...a babérlevelet egyébként a főzés után én mindenből kiszedem, mert ha sokáig bent van, azt az ízt már én sem szeretem, mert túl intenzív lesz....
üvd.
Kriszti

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-11-15 22:13

Nagyon finom lett! A fűszereket nem sajnáltam belőle, de legközelebb kihagyom a babérlevelet, mert az ízét nem nagyon szeretem :) Eddig nem szerettem a zöldbabfőzeléket, de ebben a formában rendszeresen fogom főzni! Köszönöm!

306
zöldbab 0.5 kg
vöröshagyma 1 db
burgonya 3 közepes db
2 kk
bors 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
disznózsír 3 ek
tejföl 4 ek
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 2 evőkanál