Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zölborsós egytál lencsével

Zölborsós egytál lencsével
Zölborsós egytál lencsével
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptes könyvből származik ez a recept, párszor már elkészitettem, finom, igazából a karamelles hagymát csak most készítettel el először, nagyon finom, nem is gondoltam volna azelőtt, mindig kimaradt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét pár órára vagy egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Majd feltesszük főni, a sárgarépát felkarikázzuk, a fokhagymát vékony lapokra vágjuk, majd együtt olajon pároljuk egy kicsit hozzáadjuk a köménymagot, a curry-t, a borsót, a paradicsomot, amit kissé daraboljunk föl, és annyi vizet, hogy éppen csak ellepje, végül a leveskockát.
  3. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a cukrot kevés olajon karamellizáljuk, és ráteszük a hagymát, állandóan kevergetjük, hogy ne égjen oda megpirítjuk.
  4. A lencsét, ha megfőtt, a borsóhoz keverjük, és még pár percet forraljuk.
  5. Tálaláskor minden tányérba tegyünk egy kis karamelles hagymát (elhagyható).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 561
elküldve: 2
receptkönyvben: 107
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lencsés egytálétel zöldségekkel és karamellizált hagymával, borsós-lencsés ragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Angela k
Angie-30 / Angela k Wed, 2012-01-11 11:17

Kedves picike21 !
Igen paradicsom lé is mehet én is készitettem már úgy is,az eredati receptben is konzervet ir és én úgy jobban szeretem.
Üdv

picike21
picike21 / picike21 Wed, 2012-01-11 00:07

Kedves Angie,
holnap ezt a receptedet készítem vacsorára, mert mostanában sok húst ettünk. Az lenne a kérdésem, hogy paradicsomkonzerv helyett mehet bele friss paradicsom is?
Köszönöm

428
zöldborsó 45 dkg
lencse 25 dkg
konzerv paradicsom 40 dkg
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 4 db
leveskocka 1 db
köménymag 0.5 kávéskanál
curry por 0.5 kk
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy fej
cukor 1 ek
napraforgó olaj 2 ek