Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld enchilada

Zöld enchilada
Zöld enchilada
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az enchiladának - csakúgy, mint a chilinek- két változata létezik: vörös és zöld. A vörös paradicsomon és vörös csiliken, pl. ancho alapszik, míg a zöld tomatillon és jalapenon. A zöldet csak sütés nélkül készítik, míg a vöröset sokszor megszórják sajttal és beteszik a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon a tetején. Receptje következik hamarosan.

A szósz hozzávalóinak mennyisége nem pontos, csak belehajigálok mindent a turmixgépbe, majd kóstolgatok, így nektek is ezt javaslom. A korianderlevéllel semmiképp nem spórolok..;-)

Ja, és vegetáriánusok feketebabból is készíthetik. Sőt, nem vegetáriánusok is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Próbáltam már teljes kiőrlésű és szénhidrátcsökkentett tortillával (a képen is ez van), és borzalmas volt mind a kettő. Ami még rosszabb, teljesen elvitte az eredeti mexikói ízeket. Így úgy döntöttem, egy tortillatól nem dől össze a világ, de maradok az eredeti ízeknél...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket 1 fokhagymagerezd, 1 babérlevél és egy pár ág korianderlevél társaságában feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk a vizet és hagyjuk lassú lángon gyöngyözni kb. 1 óráig. (Én előtte fel szoktam vastagon szeletelni a csirkét, így lerövidül a főzés kb. 35 percre.)
  2. Ha a csirkemellek megfőttek, kivesszük őket, vastagon felszeleteljük és a szeleteket a rostok mentén szétcincáljuk. A főzővízből egy keveset félrerakunk (kb. 150 ml), a többit más receptekhez húslevesként felhasználhatjuk.
  3. Míg a csirke fő, elkészítjük a szószt. Turmixgépben összeturmixoljuk a tomatillokat egy kevés főzőlével, a korianderleveleket (ne mindet, kell még később valamennyi!), a zöldhagymákat (zöldjével együtt!), és egy csík apróra vágott jalapenot; picit sózzuk és belereszeljük a fokhagymákat.
  4. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat melegítünk, megfuttatjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáöntjük a szószt. Kis őrölt köménnyel ízesítjük, majd addig pároljuk, míg a szósz besűrűsödik.
  5. Most jön  az összeállítás. A tortillákat valamilyen módszerrel kicsit megmelegítjük. (Serpenyőben olaj nélkül, vagy mikróban tányérra halmozva úgy, hogy köztük egy-egy réteg alulfólia legyen.) A szósz kb. felét összekeverjük a rostokra szedett csirkével. Ne legyen túl folyós, de száraz sem. A tortillákat ezzel megtöltjük és feltekerjük.
  6. A maradék szószt összekeverjük a tejföllel és apróra vágott korianderrel. A feltekert tortillákat hosszúkás tálra sorakoztatjuk, és leöntjük a tejfölös szósszal. Buen provecho!

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 720
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Boribon

Mióta szakács: 2010.11.06.
21 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd
konyha: mexikói
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Enchiladas verdes, enchilada, csirkehúsos-jalapenos tortilla

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

408
csirkemell filé 2 db
tortilla lap 4 db
mexikói földicseresznye 4 db
koriander 1 csokor
tejföl 175 g
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
zöldhagyma 3 közepes db
jalapeño 1 db
napraforgó olaj 2 ek
római kömény 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint