Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld kagyló mediterrán mártásban

Zöld kagyló mediterrán mártásban
Zöld kagyló mediterrán mártásban
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha szereted a tenger adta dolgokat, akkor most jó helyen jársz, a recept egyszerű, gyors és finom.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát olajon a paprikával és a paradicsommal összepirítjuk éppúgy, mintha lecsót készítenénk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprított erős paprikát és előkészített fűszereinket. Meghintjük kevés cukorral, hogy jobban kiadja a paradicsom ízét.
  2. Kiolvasztott kagylóinkat rádobjuk gondosan előkészített ragunkhoz. Pár kapribogyó társaságában ismét átpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és némi vízzel. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk.
  3. Közben a burgonyakeményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre kavarjuk, és a kagylón levő folyadékot mártás sűrűségűre sűrítjük.
  4. Elkészülte után frissen aprított kaporral tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 143
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kagyló paradicsomos mártásban, paradicsomragus zöld kagyló, kagyló mediterrán szószban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

198
zöldkagyló 1500 g
vöröshagyma 3 közepes db
pritaminpaprika 5 db
paradicsom 6 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 6 ek
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
kapribogyó 3 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
curry por 0.5 teáskanál
fehérbor 3 dl
víz 2 dl
burgonyakeményítő 2 evőkanál
kapor 2 ek