Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld krémek

Zöld krémek
Zöld krémek
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az új hagymának a zöld leveleit nem eszi senki nálunk, így krémet készítek belőle. Ha vajjal készül, nagyon finom szendvics kenyérre, az olívaolajos változatot pedig ételekhez használom.

Sokáig eláll a hűtőben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mindkét fajta zöldet megmossuk, lecsöpögtetjük, papírtörölközővel felitatjuk a vizet róla.
  2. Aprítógépben külön-külön összedolgozzuk olívaolajjal és ízlés szerint sóval.
  3. Esetleg még ízesíthetjük borssal is.
  4. Így lesz belőle zöldhagyma- és medvehagymakrém.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 28 378
elküldve: 7
receptkönyvben: 284
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

medvehagymakrém, újhagymakrém, zöld szendvicskrém, sós krém

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klepi
klepi Sat, 2013-04-13 16:53

Kérdésem még, meddig tartható el az üvegben?

bokine
bokine / bokine Mon, 2014-03-17 14:38

Vajjal kikeverve kb. 1 hónap, olivaolajjal 1-2 hónap. Pontosan nem tudom, mert nálunk nagyon gyorsan elfogyott.

klepi
klepi Sat, 2013-04-13 15:17

Én most kaptam medvehagymát és rátaláltam eme klassz receptre.Így fogom elkészíteni! Köszönöm!

Torma
Torma / Torma Wed, 2012-10-24 22:48

Fantasztikus ötlet, köszönöm Bokine, mentettem! üdv, Torma :)

bokine
bokine / bokine Tue, 2012-07-24 08:35

Kedves Pirike, Éva-Anyóca és Editkém!
Örülök, hogy tetszik a recept, remélem ízleni is fog. Puszi: Erika

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2012-07-04 19:13

De jó ötlet! Kipróbálom a vajas változatot kenyérre kenve.
Edit

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-07-01 19:28

Kedves Bokine!
Van mélyhűtött és olajban eltett medvehagymám is. Remélem valamelyikből sikerül elkészítenem. Köszönöm a receptet. Piroska

467
medvehagyma 20 dkg
újhagyma zöldje 10 közepes db
olívaolaj 2 dl
0 ízlés szerint