Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld olívakrém

Zöld olívakrém
Zöld olívakrém
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habár valamikor meg sem kóstoltam volna az olívát, már egy jó ideje nagyon megbarátkoztam vele, kimondottan szeretem. Elkészíthetjük fekete olívabogyóval is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olivát a hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel és citromlével botmixerrel pürésítjük.
  2. A végén hozzádolgozzuk a mandulát, sóval, borssal ízesítjük, és az olívaolajjal krémesre keverjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 22 893
elküldve: 11
receptkönyvben: 331
elkészítve: 20/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

olívakrém, olajbogyókrém, pikáns mandulás olajbogyókrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

doratti
doratti Mon, 2014-07-21 21:14

Én ezt nem bírom abbahagyni.. :), már harmadjára csnálom meg. Aki szereti az exotikus, mediterrán ízeket, annak kötelező...

ilosvai
ilosvai Mon, 2012-02-06 22:10

Istenien néz ki, holnap kipróbálom! Amiben olajbogyó, hagyma és fokhagyma van, az már rossz nem lehet ?:-)

Timancs
Timancs Mon, 2012-02-06 10:07

Szia,
én pont így voltam az olívabogyóval, mint te.
Először a repülőn találkoztam vele egy salátában, és szégyen-nem szégyen ki kellett köpnöm, annyira szörnyűnek éreztem akkor.
Aztán amíg kint au-pair-kedtem Amerikában, muszáj volt hozzászoknom, mert még egy ártatlannak tűnő szendvics is tele volt vele. Végül annyira összebarátkoztunk, hogy már keresem a különböző fajtákat, mert egy kisebb üveggel már simán meg tudok enni belőle, minden kísérő nélkül!
Szóval....akit az olívától vagy más dologtól ver a víz, csak ajánlani tudom, hogy tegyen vele egy-két próbát, mert az ízlelőbimbóink elég hamar hozzászoknak az új ízekhez és ami először PFÚÚÚJ, az lehet, hogy csak ismeretlen számunkra.
Az biztos, hogy ezt a krémet is egy kiskanállal elnyalogatnám úgy, mint más a nutellát! :-)

175
zöld olajbogyó 200 g
citromlé 2 ek
petrezselyem 3 ek
lila hagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
mandula 50 g
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint