Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld rizs

Zöld rizs
Zöld rizs
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Spanyol nevén: arroz verde. Perui étel, eredetileg chicha-val  (népszerű, dél-amerikai, kukoricából készült alkoholos ital) készül, ezt én (az Interneten javasolt módon) almaecettel helyettesítettem. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk és két evőkanálnyi olívaolajon megfuttatjuk. A fokhagymát a maradék olívaolajjal,  a megmosott, megszárított koriander leveleket pedig az alapé felével turmixoljuk, félretesszük. A zöldborsót is pürésítjük. A sárgarépát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
  2. A dinsztelt hagymához hozzáadjuk a rizst, jól átforgatjuk az olajban. Amikor a rizs üveges, a lábasba öntjük az maradék alaplevet, a fokhagymás olajat, az alaplével turmixolt koriandert, a zöldborsót és a sárgarépát, végül az almaecetet (vagyis mindent).  Köménnyel, sóval és borssal ízesítjük. Mérsékelt tűzön, időnként megkeverve, addig főzzük, míg a rizs megpuhul. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 763
elküldve: 3
receptkönyvben: 195
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Arroz verde

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

448
koriander 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
olívaolaj 4 ek
rizs 250 g
zöldborsó 80 g
sárgarépa 2 kis db
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
zöldség alaplé 500 ml
almaecet 2 ek