Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld-sárga egytálétel

Zöld-sárga egytálétel
Zöld-sárga egytálétel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg egy két részből összeálló ételt szerettem volna: hajszálvékony, ropogósra sütött krumplit, hozzá egy sűrű, szaftos zöldségragut. Az elkészítés során megtanultam: újkrumpliból nem lesz sült krumpli, így jött létre ez az egytálétel, és milyen jól tette!

hozzávalók / 2 adag

A sült krumplihoz

A raguhoz

ajánlat

Salátát, egy kis tejfölös mártogatóst, vagy akár savanyú uborkát ki lehet próbálni hozzá, de ha ügyes voltál, a zöldbab és a borsó még pont elég friss lesz, önmagában is teljes értékű étel ez.

Szólj hozzá!

elkészítés

Krumplisütés

  1. A krumplikat meghámozzuk, és egy éles késsel hajszálvékonyra szeleteljük. Mintha chips-et készítenénk.
  2. Olajat hevítünk, és szép lassan kisütjük benne a krumplit. Nem lesz aranybarna, nem is ez a cél, amikor már kezd pirulgatni és széttöredezni, akkor vagyunk kész ezzel a lépéssel.

A ragu elkészítése

  1. Az újhagymát egy kevés olajon/vajon elindítjuk.
  2. Amikor a hagyma már lágyan mozdul a fakanál alatt, rádobjuk a zöldbabot (lehet fagyasztott vagy friss is) és a paradicsomokat (héjastul is mehet). Sózzuk, borsozzuk, és ekkor szórjuk a kakukkfüvet, pirospaprikát is. Megfelelő eszközben (én kerámia serpenyőt használtam) a zöldségek saját leve elegendő az elkészítéshez, ha ez nem tűnik elégnek, egy pici vizet rakhatunk hozzá.
  3. Amikor már szinte puha a zöldbab és a paradicsom is szósszá változott, hozzáadjuk a zöldborsót. Friss borsó esetén percekről van szó, de a fagyasztottnak sem kell sokkal több. Picit átfuttatjuk, a paradicsom és a zöldségek leve ekkor már sűrűn rotyog, és remek illatot áraszt.

Záró akkord

  1. Végül egy lapos szedőkanállal, - az olajat nagyrészt lecsepegtetve - a sült krumplikat átszedjük a serpenyőbe a többiek közé. Megszórjuk az egészet lehetőleg friss petrezselyemmel. (Ha szeretnél, itt tehetsz hozzá egy kis vajat, lágyít az ételen, de anélkül is kellemes, a narancsparadicsom ideális szaftot képez ekkorra.)
  2. Itt érdemes rászánni az időt, és 10-15 percig kavargatva pirítgatni az ételt. A krumpli ugyanis teljesen szét fog esni, szinte péppé válik, és felveszi a sűrű szószt. Ha türelmesek vagyunk, ezt követően elkezd az egész összesülni, és rövidesen előjön a már eleve megsült krumpli intenzív illata a többi zöldséggel összesülve. Na, akkor vagy készen! És az íze... Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 735
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

asusuy

Mióta szakács: 2015.07.01.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségragus sült újkrumpli, zöldséges borsós zöldbabos egytálétel, zöldséges újkrumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1111
újkrumpli 50 dkg
napraforgó olaj 2 dl
újhagyma 4 közepes db
zöldbab 15 dkg
zöldborsó 10 dkg
paradicsom 4 közepes db
0 ízlés szerint
citrombors 0.5 ek
kakukkfű 3 kk
fűszerpaprika 4 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg