Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld tésztás - tejszínes garnélarák

Zöld tésztás - tejszínes garnélarák
Zöld tésztás - tejszínes garnélarák
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem egyik nagy kedvence a garnélarák :) Így utazásunk során egyik nap megérkeztünk Ninben egy kis halászfaluba, ahol friss garnélarákot vettünk. Így egyből megoldódott, mi is lesz vacsira :) Nagyon fini lett, egy pohár lehűtött fehérborral tökéletesen finom vacsora lett belőle!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott garnélarákokat egy edénybe tesszük, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd kb. 1 percig forraljuk. Ha kihűltek, jöhet a tisztítás - ez egy kicsit melós .
  2. A zöld metéltet kifőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a tejszínes - garnélamártást.
  3. A megtisztított garnélarákokat kis olívaolajon megpirítjuk a fokhagymával, majd jöhet rá a fehérbor és a tejszín. Kb 5 perc alatt besűrűsödik.
  4. A tésztát összekeverjük a tejszínes - garnélamártással, és tálalás előtte megszórjuk petrezselyemmel.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 041
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

garnélamártásos zöld tészta, tejszínes rák zöld tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1324
tészta 500 g
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
garnéla 0.5 kg
fehérbor 1 dl
főzőtejszín 2 dl
olívaolaj 1 ek