Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld zöldséges köles pulykamellel

Zöld zöldséges köles pulykamellel
Zöld zöldséges köles pulykamellel
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a mai ebédünk. Amikor nemrégen elkészítettem életem első köleses ételét, a mediterrán-zöldséges köles csirkemellel-t, akkor már megszületett a fejemben ez az egytálétel is. Szerintem nagyon-nagyon finom, így mindenkinek ajánlom, ezt a ízletessége mellett egészséges fogást. Ez a mennyiség négy nagyon nagy étkű embernek vagy hat normál étkű embernek elegendő.

hozzávalók / 4 adag

  • 60 dkg pulykamell
  • 25 dkg köles
  • 1 cs (50 dkg) zöldspárga
  • 40 dkg zöld zöldbab
  • 1 db (50 dkg tisztítva) főzőtök
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 1 dkg pirospaprika

A spárga és tök főzéséhez:

  • 1 mk porcukor
  • 1 ek citromlé
  • csipet só
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket és a húst alaposan megtisztítjuk.
  2. A spárga fás részeit levágjuk, a zöldbabot megpucoljuk. A zöldbabokat és a spárgát nem túl kicsi darabokra felvágjuk. (Én a spárgát max 3 darabba, a zöldbabot max 2 darabba vágtam.)
  3. A hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
  4. A tököt meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és a belsejéből a magos részt eltávolítjuk. Ezt is felkockázzuk.
  5. A húst kisebb kockákra vágjuk.
  6. Egy kisebb lábosba beletesszük a spárgát és a főzőtök kockákat. Annyi vízzel, amennyi ellepi feltesszük főzni. Beletesszük a citromlevet, a porcukrot és a csipet sót. Forrástól számított 5 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet.
  7. Egy nagyobb lábosba beleteszünk 2 ek olívaolajat. Az olajon megpároljuk az aprított hagymát és paprikát, majd hozzáadjuk a paradicsomot. 1-2 percig kevergetve pároljuk, majd beletesszük a felkockázott pulykamellet. Sózzuk, és kevergetve 2-3 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, 1 percig kevergetve főzzük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  8. 10-15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldbabot is. Egy kevés vizet még ráöntünk, hogy éppen ellepje, és még így főzzük 10 percet.
  9. Közben a kölest alaposan megmossuk, majd hozzáadjuk a zöldbabos pulykamellhez. Annyi vizet öntünk rá, hogy a lábosba kb 1 l víz legyen. (Én még 6 dl-t töltöttem hozzá.) Összekeverjük, és tovább főzzük kb 20 percet, de 10-12 perc után már kevergetni kell, nehogy lekapjon.
  10. Közben a petrezselymet is felaprítjuk, és amikor már majdnem elkészült az ételünk, beleszórjuk. Jól összekeverjük. Ha elzártuk a lángot, belekeverjük a főzőtökös spárgát, összekeverjük, ha kell, utána ízesítünk.
  11. Melegen tálaljuk ezt a nagyon finom egytálételt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 573
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pulykamell kölessel és zöldségekkel, zöldséges pulykamell kölessel, zöldséges pulykamellragu kölessel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!