Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldalmás áfonyadzsem

Zöldalmás áfonyadzsem
Zöldalmás áfonyadzsem
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alma és az áfonya összepárosításának két oka van. Az egyik a prózai: az alma az egyik legjobb természetes sűrítő. A másik: a piciknek szánt áfonya-alfa bébidesszert íze, ami akkor is kedvec marad, amikor már az összes családtagnak kibújt a bölcsesség foga :). Eme változat előnye, hogy nem folyik, kenhető, tölthető, a bogyóknak köszönhetően pedig illatos, darabos finomság.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket kimossuk, forralt vízben "kifőzzük", majd szájukkal lefelé tiszta ruhára tesszük.
  2. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat, majd apró kockákra vágjuk.
  3. Az almadarabokat főzőedénybe tesszük, meglocsoljuk a citrom levével.
  4. Az almát teljesen szétfőzzük, pároljuk, ha van, botmixerrel pépesítjük.
  5. Beleszórjuk a cukrot, felolvasztjuk benne, majd hozzáadjuk a pektines befőző szert is. Forrásig, oldódásig kavarjuk.
  6. Beleszórjuk az áfonyaszemeket. Az áfonyás keveréket addig kavarjuk, amíg a levét kiengedi, egyszer megforraljuk.
  7. Üvegekbe töltjük, színültig rakjuk, majd lezárjuk.
  8. A dzsemet szárazgőzben 2 nap alatt kihűtjük. Ebből a mennyiségből 6-8 darab 3 decis dzsemet kapunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 500
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nora.szuzz

Mióta szakács: 2011.04.15.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

áfonyadzsem, almás-áfonyás lekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

261
áfonya 1 kg
alma 1 kg
cukor 50 dkg
citromlé 1 citromból nyert
dzsemfix 2 csomag